Biff Tagliata med radicchio og ruccola

Biff Tagliata med radicchio og ruccola

Lær hvordan du lager en smakfull beef tagliata med frisk radicchio og ruccola. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til hverdags eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivenolje
  • 2 spiseskjeer hakket fersk rosmarin
  • 1 1/2 pund storfe indrefilet
  • 2 spiseskjeer grovkvernet svart pepper
  • 1 spiseskje grovt kosher-salt
  • 1 spiseskje canolaolje
  • 2 kopper skivet ruccola
  • 2 kopper skivet radicchio
  • 1 sitron, delt i to
  • Høy-kvalitets ekstra jomfrolivenolje (til å helle over)
  • Høy-kvalitets lagret balsamicoeddik (til å helle over)
  • Parmigiano-Reggiano-osteskiver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Visp sammen de tre første ingrediensene i en liten bolle. Legg storfekjøttet på et serveringsfat; skje marinaden over og vend kjøttet slik at det blir dekket helt. La det stå i 1 time. Strø kjøttet med 2 spiseskjeer pepper og 1 spiseskje salt over hele overflaten. Varm opp canolaolje i en stor, tykk, ovnsfast stekepanne over høy varme. Legg i storfekjøttet og brun det på alle sider, ca. 5 minutter. Overfør stekepannen til ovnen og stek storfekjøttet til ønsket stekegrad, ca. 30 minutter for sjeldent. Overfør kjøttet til et fat og la det hvile i 10 minutter. Bland ruccola og radicchio i en middels stor bolle. Skjær storfekjøttet i tynne skiver og fordel det på 4 tallerkener. Hell eventuelle safter fra fatet over kjøttet. Strø med salt. Topp med ruccola og radicchio. Press sitron over, og drypp deretter over ekstra jomfru olivenolje og lagret eddik. Strø med salt og pepper. Topp med ost og server.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Visp sammen de tre første ingrediensene i en liten bolle. Legg storfekjøttet på et serveringsfat; skje marinaden over og vend kjøttet slik at det blir dekket helt. La det stå i 1 time. Strø kjøttet med 2 spiseskjeer pepper og 1 spiseskje salt over hele overflaten. Varm opp canolaolje i en stor, tykk, ovnsfast stekepanne over høy varme. Legg i storfekjøttet og brun det på alle sider, ca. 5 minutter. Overfør stekepannen til ovnen og stek storfekjøttet til ønsket stekegrad, ca. 30 minutter for sjeldent. Overfør kjøttet til et fat og la det hvile i 10 minutter.
  3. 3Bland ruccola og radicchio i en middels stor bolle. Skjær storfekjøttet i tynne skiver og fordel det på 4 tallerkener. Hell eventuelle safter fra fatet over kjøttet. Strø med salt. Topp med ruccola og radicchio. Press sitron over, og drypp deretter over ekstra jomfru olivenolje og lagret eddik. Strø med salt og pepper. Topp med ost og server.