
Raskt bevart sitrusskall av sitron
Lær hvordan du lager raskt og enkelt konserverte sitronzest. Perfekt for å tilføre frisk smak til dine retter. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 sitroner, vasket
- 1/4 kopp kosher salt
- 1/4 kopp sukker
- 4 laurbærblader, grovhakket eller knust
- 1 tørket chili, delt og grovhakket
- Extra virgin olivenolje til å dekke
Fremgangsmåte
- 1Skrell sitronskallet med en grønnsaksskreller (pass på å ikke ta med for mye av den hvite delen, som kalles bitterhet) og legg det i en liten bolle. Vend det inn med salt, sukker, laurbærblad, chili og saften av én av sitronene. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Fjern sitronskallet fra blandingen, skyll det, tørk det forsiktig, og dekk det med ekstra virgin olivenolje for oppbevaring i kjøleskapet i opptil en måned.
- 2Skrell sitronskallet med en grønnsaksskreller (pass på å ikke ta med for mye av den hvite delen, som kalles bitterhet) og legg det i en liten bolle. Vend det inn med salt, sukker, laurbærblad, chili og saften av én av sitronene. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Fjern sitronskallet fra blandingen, skyll det, tørk det forsiktig, og dekk det med ekstra virgin olivenolje for oppbevaring i kjøleskapet i opptil en måned.