Raskt bevart sitrusskall av sitron

Raskt bevart sitrusskall av sitron

Lær hvordan du lager raskt og enkelt konserverte sitronzest. Perfekt for å tilføre frisk smak til dine retter. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 sitroner, vasket
  • 1/4 kopp kosher salt
  • 1/4 kopp sukker
  • 4 laurbærblader, grovhakket eller knust
  • 1 tørket chili, delt og grovhakket
  • Extra virgin olivenolje til å dekke

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell sitronskallet med en grønnsaksskreller (pass på å ikke ta med for mye av den hvite delen, som kalles bitterhet) og legg det i en liten bolle. Vend det inn med salt, sukker, laurbærblad, chili og saften av én av sitronene. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Fjern sitronskallet fra blandingen, skyll det, tørk det forsiktig, og dekk det med ekstra virgin olivenolje for oppbevaring i kjøleskapet i opptil en måned.
  2. 2Skrell sitronskallet med en grønnsaksskreller (pass på å ikke ta med for mye av den hvite delen, som kalles bitterhet) og legg det i en liten bolle. Vend det inn med salt, sukker, laurbærblad, chili og saften av én av sitronene. Sett i kjøleskapet i 2 timer. Fjern sitronskallet fra blandingen, skyll det, tørk det forsiktig, og dekk det med ekstra virgin olivenolje for oppbevaring i kjøleskapet i opptil en måned.