
Feta-, garbanzo- og auberginesandwich med pita
oppskrift på smakfulle pita smørbrød med fetaost, kikerter og aubergine – perfekt for en sunn og mettende lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram japanske auberginer, uskrelte, kuttet i terninger på 2 cm
- 1 ½ kopp hakket løk
- 1 boks på 440 gram kikerter, drenert, ½ kopp av kokevannet reservert
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 4 spiseskjeer hakket fersk mynte, delt
- 5 spiseskjeer smuldret fetaost, delt
- 3 pitabrød, varmet i ovn eller ristet
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett auberginekuber og løk; stek til de er myke og begynner å bli brune, ca. 9 minutter. Rør inn kikerter, spisskummen og sitronsaft. Stek videre til det er gjennomvarmt og smakene har blandet seg, og tilsett nok kikertevann med spiseskjeer for å fukte hvis blandingen er tørr, ca. 4 minutter. Rør inn 3 ss mynte og 3 ss fetaost. Krydre rikelig med salt og pepper. Skjær pitabrød i to på tvers. Fyll pitabrødene med aubergineblandingen. Strø over resten av mynten og fetaosten, og server.
- 2Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett auberginekuber og løk; stek til de er myke og begynner å bli brune, ca. 9 minutter. Rør inn kikerter, spisskummen og sitronsaft. Stek videre til det er gjennomvarmt og smakene har blandet seg, og tilsett nok kikertevann med spiseskjeer for å fukte hvis blandingen er tørr, ca. 4 minutter. Rør inn 3 ss mynte og 3 ss fetaost. Krydre rikelig med salt og pepper.
- 3Skjær pitabrødene i to på tvers. Fyll pitabrødene med aubergineblandingen. Strø over resten av mynten og fetaosten, og server.