
Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, rask og smakfull. prøv deg frem i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp varmt vann (40°C til 46°C)
- 1 pakke tørrgjær
- 2 kopper (eller mer) hvetemel
- 1 teskje sukker
- 3/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Hell 3/4 kopp varmt vann i en liten bolle; rør inn gjær. La stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter. Pensle en stor bolle lett med olivenolje. Bland 2 kopper mel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett gjærblandingen og 3 spiseskjeer olje; kjør til deigen former en klissete ball. Overfør til en lett melet overflate. Elt deigen til den er glatt, og tilsett mer mel med spiseskje for spiseskje hvis deigen er veldig klissete, ca. 1 minutt. Overfør til den forberedte bollen; vend deigen i bollen for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i et varmt, trekkfritt område til den har doblet i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen. Kan lages dagen før. Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet. Kjevle ut deigen i henhold til oppskriftens instruksjoner. (Start i midten av deigen og arbeid deg utover mot kantene, men rull ikke over dem.)
- 2Hell 3/4 kopp varmt vann i en liten bolle; rør inn gjær. La stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter.
- 3Pensle en stor bolle lett med olivenolje. Bland 2 kopper mel, sukker og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett gjærblandingen og 3 spiseskjeer olje; kjør til deigen former en klissete ball. Overfør til en lett melet overflate. Elt deigen til den er glatt, og tilsett mer mel med spiseskje for spiseskje hvis deigen er veldig klissete, ca. 1 minutt. Overfør til den forberedte bollen; vend deigen i bollen for å dekke den med olje. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i et varmt, trekkfritt område til den har doblet i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen. Kan lages dagen før. Oppbevar i lufttett beholder i kjøleskapet. Kjevle ut deigen i henhold til oppskriftens instruksjoner. (Start i midten av deigen og arbeid deg utover mot kantene, men rull ikke over dem.)