Joe's spesialitet

Joe's spesialitet

oppskriften på joe's special er en enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning. lær hvordan du lager den trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 store egg
  • En skvett eller to med Tabasco eller annen sterk pepper-saus
  • 1 teskje salt, eller mer etter smak
  • 1/2 teskje tørket basilikum eller oregano
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 middels stor gul løk, hakket
  • 1/2 pund magert, fersk malt storfekjøtt, helst chili-malt (litt grovere enn vanlig hamburgerkjøtt)
  • 3/4 til 1 pund fersk spinat, helst den krøllete savoy-varianten, trimmet for stilker og hakket, eller en 10-unse pakke frossen hakket spinat, tint og godt drenert

Fremgangsmåte

  1. 1Knekk eggene i en liten bolle og tilsett Tabasco, salt, basilikum og pepper. Visp bare så mye som nødvendig for å blande det, du skal fortsatt se store bobler. Sett til side. Varm opp oljen og smøret i en stor stekepanne over middels varme til smøret smelter. Tilsett løk og surr til den er myk, men ikke begynner å bli brun, ca. 4 minutter. Tilsett kjøttdeigen og fortsett å koke til den er jevnt brun, og del opp kjøttet i små biter mens det koker. Dekk til med spinat, legg på lokk over blandingen, og kok i ca. 3 minutter, bare til spinaten faller sammen. (Hvis du bruker frossen spinat, kok den under lokk i 1 minutt, bare for å fjerne den rå smaken.) Rør spinaten inn i kjøttet, og la det koke kort for å fjerne overflødig væske hvis blandingen virker vannaktig. Hell eggeblandingen over alt, og rør med en slikkepott fra bunnen til eggene begynner å stivne. Ta av varmen og rør et par ganger til, ettersom eggene koker gjennom av den resterende varmen. Server umiddelbart.
  2. 2Knekk eggene i en liten bolle og tilsett Tabasco, salt, basilikum og pepper. Visp bare så mye som nødvendig for å blande det, du skal fortsatt se store bobler. Sett til side.
  3. 3Varm opp oljen og smøret i en stor stekepanne over middels varme til smøret smelter. Tilsett løk og surr til den er myk, men ikke begynner å bli brun, ca. 4 minutter. Tilsett kjøttdeigen og fortsett å koke til den er jevnt brun, og del opp kjøttet i små biter mens det koker. Dekk til med spinat, legg på lokk over blandingen, og kok i ca. 3 minutter, bare til spinaten faller sammen. (Hvis du bruker frossen spinat, kok den under lokk i 1 minutt, bare for å fjerne den rå smaken.)
  4. 4Rør spinaten inn i kjøttet, og la det koke kort for å fjerne overflødig væske hvis blandingen virker vannaktig. Hell eggeblandingen over alt, og rør med en slikkepott fra bunnen til eggene begynner å stivne. Ta av varmen og rør et par ganger til, ettersom eggene koker gjennom av den resterende varmen. Server umiddelbart.