
Aubergine-, grønn oliven- og provolonepizza
oppskrift på en smakfull pizza med aubergine, grønne oliven og provoloneost. perfekt for en enkel middag eller helgekos. lær hvordan du lager den trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 1/4 pund aubergine, skåret i 2 cm tykke skiver
- 1 pund ferdigkjøpt pizzadeig, romtemperert
- 5 unser skivet provoloneost, kuttet i korte tynne staver (1 1/4 kopper)
- 18 utpakkede grønne oliven, grovhakket (1/3 kopp)
- 1/4 kopp hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels varme; se Grillingsprosedyre. Rør sammen hvitløk og olje. Pensle litt av hvitløksolje på begge sider av auberginen og krydre med 3/4 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Grill, med lokk, og snu én gang, til den er mør, totalt 6 til 8 minutter. Kutt i omtrent 2,5 cm store biter. Rull ut deigen til en ca. 30 x 25 cm stor rektangel på et stort bakepapirkledd stekebrett, og pensle lett med hvitløksolje. Smør grillristen med olje, og legg deretter deigen, med oljesiden ned, på grillen. Pensle toppen med mer hvitløksolje. Grill, med lokk, til undersiden er gyldenbrun, 1 1/2 til 3 minutter. Bruk tang for å vende bunnen opp igjen, og legg den tilbake på bakepapiret. Fordel aubergin, ost, oliven og persille over pizzaen. Skyv pizzaen fra bakepapiret over på grillen og grill, med lokk, til undersiden er gyldenbrun og osten er smeltet, ca. 3 minutter.