
Glutenfri sjokoladeteekake
oppskrift på glutenfri sjokoladete-kake, perfekt for en søt og sunn dessert. enkel å lage, med trinnvise instruksjoner og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Non-stick grønnsaksspray
- 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 1 kopp usaltede, ristet mandler, pluss 2 spiseskjeer hakkede mandler
- 200 g bittersøt eller semisøt sjokolade (61 %–72 % kakao), grovhakket
- 1/2 kopp olivenolje
- 1 teskje kosher-salt
- 3/4 kopp sukker, delt
- 4 store egg, skilt
- 1/4 teskje krem av tartar
- 1 spiseskje rått sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160°C. Smør en avlang form på 21,5 x 11,5 cm med non-stick spray. Kjør kakao og 1 kopp mandler i en food processor til det er veldig fint malt, ca. 1 minutt. Varm opp sjokolade og 1/4 kopp vann i en mikrobølgesikker bolle i 15-sekunders intervaller (eller varm i en varmebestandig bolle plassert over en kjele med småkokende vann), og rør av og til til det er smeltet. Visp inn olje og salt, deretter mandelblandingen og halvparten av sukkeret, så eggeplommene. Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk eggehviter og kremortartar til det er skummende. Når motoren går, tilsett gradvis resten av sukkeret og pisk til stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokoladeblandingen i to omganger, og vend forsiktig hver gang til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen; dryss over hakkede mandler og rå sukker. Stek kaken til toppen er fast når den forsiktig trykkes på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, ca. 50–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle i formen i 15 minutter. Vend ut kaken på risten og la den avkjøle helt.
- 2Forvarm ovnen til 160°C. Smør en avlang form på 21,5 x 11,5 cm med non-stick spray. Kjør kakao og 1 kopp mandler i en food processor til det er veldig fint malt, ca. 1 minutt.
- 3Varm opp sjokolade og 1/4 kopp vann i en mikrobølgesikker bolle i 15-sekunders intervaller (eller varm i en varmebestandig bolle plassert over en kjele med småkokende vann), og rør av og til til det er smeltet. Visp inn olje og salt, deretter mandelblandingen og halvparten av sukkeret, så eggeplommene.
- 4Bruk en elektrisk mikser på høy hastighet og pisk eggehviter og kremortartar til det er skummende. Når motoren går, tilsett gradvis resten av sukkeret og pisk til stive topper.
- 5Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokoladeblandingen i to omganger, og vend forsiktig hver gang til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte formen; dryss over hakkede mandler og rå sukker. Stek kaken til toppen er fast når den forsiktig trykkes på, og en kakepinne satt inn i midten kommer ut med noen fuktige smuler, ca. 50–60 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle i formen i 15 minutter. Vend ut kaken på risten og la den avkjøle helt.
- 6Forberedelse: Kaken kan stekes 4 dager i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.
- 7Kaken kan stekes 4 dager i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.