Ingefærkremé brûlée
oppskrift på gingered crème brûlée, en kremet dessert med et hint av ingefær, perfekt for en elegant avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 500 ml (2 1/4 kopper) dobbel (tykk) krem
- 75 g (1/3 kopp) siktet (fin) sukker
- 100 g (1 kopp) fersk ingefær, hakket
- 6 eggeplommer
- 50 g (1/4 kopp) Demerara-sukker (lysbrunt sukker)
- 12 bringebær
- 4 kvister mynte
Fremgangsmåte
- 1Legg krem, sukker og ingefær i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og la det trekke over natten. Neste dag, pisk eggeplommene sammen i en bolle. Kok opp kremblandingen igjen, og pisk den inn i eggeplommene. Sil gjennom en fin sil, og fordel deretter blandingen i 4 små porsjonsformer eller ramekiner. Sett dem på et stekebrett og stek i en forvarmet ovn på 160°C/325°F/ gass 3 i ca. 35 minutter, til de er stivnet. Rett før servering, strø Demerarasukker over crème brûlées og karameliser med en blowtorch. La dem stå i noen minutter til sukkeret har stivnet, og pynt deretter med bringebær og myntekvister.
- 2Legg krem, sukker og ingefær i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og la det trekke over natten.
- 3Neste dag, pisk eggeplommene sammen i en bolle. Kok opp kremblandingen igjen, og pisk den inn i eggeplommene. Sil gjennom en fin sil, og fordel deretter blandingen i 4 små porsjonsformer eller ramekiner. Sett dem på et stekebrett og stek i en forvarmet ovn på 160°C/325°F/ gass 3 i ca. 35 minutter, til de er stivnet.
- 4Rett før servering, strø Demerarasukker over crème brûlées og karameliser med en blowtorch. La dem stå i noen minutter til sukkeret har stivnet, og pynt deretter med bringebær og myntekvister.



