Hello Fresh Mobile Banner
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Lær hvordan du lager en klassisk pizza margherita med ferske ingredienser. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (1/4 unser) pakke tørrgjær (2 1/4 teskjeer)
  • 1 3/4 kopper usaltet hvetemel, delt, pluss mer til utbaking
  • 3/4 kopp lunkent vann, delt
  • 1 teskje salt
  • 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1 (14 til 15 unser) boks hele tomater i juice
  • 2 store hvitløksfedd, knust
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 basilikumblader pluss mer til pynt
  • 1 pluss mer til pynt
  • 1/4 teskje sukker
  • 170 gram fersk mozzarella, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • Utstyr: en pizzastein

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deig: Rør sammen gjær, 1 ss mel og 1/4 kopp varmt vann i en stor bolle, og la det stå til overflaten virker kremaktig, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke virker kremaktig, kast den og start på nytt med ny gjær.) Tilsett 1 1/4 kopper mel, resten av 1/2 kopp vann, salt og olje, og rør til det er jevnt. Rør inn nok mel (1/4 til 1/3 kopp) for at deigen skal begynne å løsne fra sidene av bollen. (Deigen vil være litt våt.) Elt på en melet overflate, og elt lett når deigen blir for klissete, til den er glatt, myk og elastisk, ca. 8 minutter. Form deigen til en ball, legg den i en bolle, og strø over litt mel. Dekk til med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle (ikke terryklut), og la den heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 1/4 time.
  2. 2Rør sammen gjær, 1 ss mel og 1/4 kopp varmt vann i en stor bolle, og la det stå til overflaten virker kremaktig, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke virker kremaktig, kast den og start på nytt med ny gjær.)
  3. 3Tilsett 1 1/4 kopper mel, resten av 1/2 kopp vann, salt og olje, og rør til det er jevnt. Rør inn nok mel (1/4 til 1/3 kopp) for at deigen skal begynne å løsne fra sidene av bollen. (Deigen vil være litt våt.)
  4. 4Elt på en melet overflate, og elt lett når deigen blir for klissete, til den er glatt, myk og elastisk, ca. 8 minutter. Form deigen til en ball, legg den i en bolle, og strø over litt mel. Dekk til med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle (ikke terryklut), og la den heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 1/4 time.
  5. 5Lag tomatsaus mens deigen hever: Pulsér tomater med juice i en blender kort for å lage en grov puré. Kok hvitløk i olje i en liten tykkbunnet kjele over middels-lav varme til den er duftende og lys gylden, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, basilikum, sukker og 1/8 teskje salt, og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til til det tykner og reduseres til ca. 3/4 kopp, ca. 40 minutter. Smak til med salt og avkjøl.
  6. 6Pulsér tomater med juice i en blender kort for å lage en grov puré.
  7. 7Kok hvitløk i olje i en liten tykkbunnet kjele over middels-lav varme til den er duftende og lys gylden, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, basilikum, sukker og 1/8 teskje salt, og la det småkoke, uten lokk, og rør av og til til det tykner og reduseres til ca. 3/4 kopp, ca. 40 minutter. Smak til med salt og avkjøl.
  8. 8Varm opp pizzastein mens deigen hever: Minst 45 minutter før du skal steke pizzaen, legg steinen på ovnracket i den nederste tredjedelen av en elektrisk ovn (eller på gulvet i en gassovn) og forvarm ovnen til 250°C (500°F).
  9. 9Minst 45 minutter før du skal steke pizzaen, legg steinen på ovnracket i den nederste tredjedelen av en elektrisk ovn (eller på gulvet i en gassovn) og forvarm ovnen til 250°C (500°F).
  10. 10Form deigen: Ikke slå den ned. Strø deigen med mel, og overfør den deretter til en bakepapirkledd pizzaspade eller stor bakeplate. Trykk ut deigen jevnt med fingrene og strekk den ut til en 35 cm (14 tommer) runding, og bruk fingrene til å remle hvis nødvendig.
  11. 11Ikke slå den ned. Strø deigen med mel, og overfør den deretter til en bakepapirkledd pizzaspade eller stor bakeplate. Trykk ut deigen jevnt med fingrene og strekk den ut til en 35 cm (14 tommer) runding, og bruk fingrene til å remle hvis nødvendig.
  12. 12Monter pizzaen: Fordel sausen over deigen, og la det være en 2,5 cm (1 tomme) kant (det kan bli noe saus igjen). Fordel osten på toppen, og la det være en 5–8 cm (2–3 tommer) kant. Skyv pizzaen på bakepapiret over på pizzasteinen. Stek til deigen er sprø og brun, og osten er gylden og bobler på steder, 13–16 minutter. Bruk en pizzaspade eller bakeplate til å flytte pizzaen til en skjærefjøl. La den avkjøle i 5 minutter. Strø over noen basilikumblader før du skjærer opp.
  13. 13Fordel sausen over deigen, og la det være en 2,5 cm (1 tomme) kant (det kan bli noe saus igjen). Fordel osten på toppen, og la det være en 5–8 cm (2–3 tommer) kant.
  14. 14Skyv pizzaen på bakepapiret over på pizzasteinen. Stek til deigen er sprø og brun, og osten er gylden og bobler på steder, 13–16 minutter. Bruk en pizzaspade eller bakeplate til å flytte pizzaen til en skjærefjøl. La den avkjøle i 5 minutter. Strø over noen basilikumblader før du skjærer opp.