Hello Fresh Mobile Banner
Søndagsmiddag med makaroni og ost

Søndagsmiddag med makaroni og ost

oppskrift på klassisk makaroni og ost perfekt for søndagsmiddagen. enkel, kremet og smakfull rett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer smør
  • 1 stor løk, hakket
  • Topper fra 2 rødbetebunter, blader og stilker grovhakket, rødbetene er reservert til Rødbete-, fennikel- og vannkresssalat
  • 2 pakker á 10 unser frossen mais, tint
  • 450 gram store elbow-makaroni
  • 1 kopp piskefløte
  • 150 gram tynnskåret landskinke eller prosciutto, grovhakket
  • 2 ½ kopper revet skarp hvit cheddarost (ca. 250 gram)
  • Hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er lett myk, ca. 4 minutter. Tilsett hakkede rødbetblader og stilker, og sautér i 5 minutter. Tilsett mais og sautér til grønnsakene er møre, ca. 4 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.) Kok makaroni i en stor kjele med raskt kokende, saltet vann til den er akkurat mør, rør av og til. Sil av vannet godt. Ha makaroni tilbake i kjelen. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør og rør for å dekke. Tilsett kremfløte og hakket skinke i grønnsaksblandingen i stekepannen, og kok opp. Hell over makaroni. Tilsett revet cheddarost og rør til osten smelter. Krydre makaroni med salt og pepper etter smak. Overfør makaroni til serveringsskål. Strø over hakket frisk persille og server.
  2. 2Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er lett myk, ca. 4 minutter. Tilsett hakkede rødbetblader og stilker, og sautér i 5 minutter. Tilsett mais og sautér til grønnsakene er møre, ca. 4 minutter. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
  3. 3Kok makaroni i en stor kjele med raskt kokende, saltet vann til den er akkurat mør, rør av og til. Sil av vannet godt. Ha makaroni tilbake i kjelen. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør og rør for å dekke. Tilsett kremfløte og hakket skinke i grønnsaksblandingen i stekepannen, og kok opp. Hell over makaroni. Tilsett revet cheddarost og rør til osten smelter. Krydre makaroni med salt og pepper etter smak. Overfør makaroni til serveringsskål. Strø over hakket frisk persille og server.