Bakt torsk med appelsin-, kapers- og oljesaus

Bakt torsk med appelsin-, kapers- og oljesaus

oppskrift på bakt torsk med frisk appelsin, kapers og oliven saus. enkel, sunn og smakfull hovedrett perfekt for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor appelsin
  • ½ kopp finhakket, frøet plommetomat
  • ¼ kopp fersk appelsinjuice
  • 3 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 1½ spiseskje fersk sitronjuice
  • 4 teskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje finhakkede, utkjernede Kalamata-oliven eller andre saltede svarte oliven
  • 1 spiseskje hakkede, avdryppede kapers
  • 1 teskje hakket frisk rosmarin
  • Nonstick-vegetabiljefett spray
  • 4 stykker 170 grams torskefilet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 500°F. Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skall og den hvite hinn fra appelsinen. Kutt tjue 2-tommers lange, 1/8-tommers brede strimler av appelsinskallet og sett til side. Hakk appelsinen; legg den i en liten bolle. Tilsett tomat og de neste 7 ingrediensene i den hakkede appelsinen; rør for å blande. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Spray en glassform på 13 x 9 x 2 tommer med non-stick spray. Legg torsk i den forberedte formen. Strø appelsinstrimler jevnt over fisken. Krydre med salt og pepper. Stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Skje sausen over fisken.
  2. 2Forvarm ovnen til 500°F. Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skall og den hvite hinn fra appelsinen. Kutt tjue 2-tommers lange, 1/8-tommers brede strimler av appelsinskallet og sett til side. Hakk appelsinen; legg den i en liten bolle. Tilsett tomat og de neste 7 ingrediensene i den hakkede appelsinen; rør for å blande. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Spray en glassform på 13 x 9 x 2 tommer med non-stick spray. Legg torsk i den forberedte formen. Strø appelsinstrimler jevnt over fisken. Krydre med salt og pepper. Stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Skje sausen over fisken.