
Bakt torsk med appelsin-, kapers- og oljesaus
oppskrift på bakt torsk med frisk appelsin, kapers og oliven saus. enkel, sunn og smakfull hovedrett perfekt for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor appelsin
- ½ kopp finhakket, frøet plommetomat
- ¼ kopp fersk appelsinjuice
- 3 spiseskjeer finhakket rødløk
- 1½ spiseskje fersk sitronjuice
- 4 teskjeer olivenolje
- 1 spiseskje finhakkede, utkjernede Kalamata-oliven eller andre saltede svarte oliven
- 1 spiseskje hakkede, avdryppede kapers
- 1 teskje hakket frisk rosmarin
- Nonstick-vegetabiljefett spray
- 4 stykker 170 grams torskefilet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 500°F. Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skall og den hvite hinn fra appelsinen. Kutt tjue 2-tommers lange, 1/8-tommers brede strimler av appelsinskallet og sett til side. Hakk appelsinen; legg den i en liten bolle. Tilsett tomat og de neste 7 ingrediensene i den hakkede appelsinen; rør for å blande. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Spray en glassform på 13 x 9 x 2 tommer med non-stick spray. Legg torsk i den forberedte formen. Strø appelsinstrimler jevnt over fisken. Krydre med salt og pepper. Stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Skje sausen over fisken.
- 2Forvarm ovnen til 500°F. Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skall og den hvite hinn fra appelsinen. Kutt tjue 2-tommers lange, 1/8-tommers brede strimler av appelsinskallet og sett til side. Hakk appelsinen; legg den i en liten bolle. Tilsett tomat og de neste 7 ingrediensene i den hakkede appelsinen; rør for å blande. Krydre sausen med salt og pepper etter smak. Spray en glassform på 13 x 9 x 2 tommer med non-stick spray. Legg torsk i den forberedte formen. Strø appelsinstrimler jevnt over fisken. Krydre med salt og pepper. Stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Skje sausen over fisken.