
Kjøttboller i mini-brød
Lær hvordan du lager smakfulle meatball sliders med saftige kjøttboller og smakfulle saus. Perfekt som forrett eller småretter til fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 2 bokser (28 unser) hele tomater i juice
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 middels stor løk, finhakket
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje sukker
- 1 tyrkisk eller 1/2 kalifornisk laurbærblad
- 3 kopper grovt ferskt brødsmuler (6 skiver fast hvitt brød)
- 2/3 kopp hel melk
- 450 gram svinekjøttdeig
- 450 gram storfekjøttdeig av chuck (ikke magert)
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 1/2 kopper revet Pecorino Romano (ca. 125 gram)
- 2 store egg, lett pisket
- 1/2 kopp finhakket flatbladpersille
- 1/2 teskje tørket oregano
- 2 kopper vegetabilsk olje
- 20 små (2 tommer) myke boller eller rundstykker, delt
Fremgangsmåte
- 1Lag tomatsaus: Mos tomater med juice, én boks av gangen, i en blender og overfør til en bolle. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr løk til den er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk og surr, rør om, i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, sukker, laurbærblad og 1 ½ teskje salt, og la det småkoke uten lokk, av og til omrøring, til det tykner, 40 til 50 minutter. Kast laurbærbladet.
- 2Mos tomater med juice, én boks av gangen, i en blender og overfør til en bolle.
- 3Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr løk til den er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett hvitløk og surr, rør om, i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, sukker, laurbærblad og 1 ½ teskje salt, og la det småkoke uten lokk, av og til omrøring, til det tykner, 40 til 50 minutter. Kast laurbærbladet.
- 4Lag kjøttboller mens sausen småkoker: Rør sammen brødsmuler og melk i en stor bolle og la det stå i 10 minutter. Tilsett kjøtt, hvitløk, ost, egg, persille, oregano, ½ teskje salt og ½ teskje pepper, og bland med hendene til det akkurat er godt blandet (ikke overarbeid). Form ¼ kopp store porsjoner til kjøttboller. Varm opp olje i en 25 cm tykk stekepanne over middels høy varme til den skinner, og stek kjøttbollene, ca. 6 av gangen, snu av og til, til de er godt brune og gjennomstekte, 4 til 6 minutter per batch. Overfør til tørkepapir med en hullsleiv.
- 5Mos tomater med juice, én boks av gangen, i en blender og overfør til en bolle.
- 6Varm opp olje i en 25 cm tykk stekepanne over middels høy varme til den skinner, og stek kjøttbollene, ca. 6 av gangen, snu av og til, til de er godt brune og gjennomstekte, 4 til 6 minutter per batch. Overfør til tørkepapir med en hullsleiv.
- 7La kjøttbollene småkoke i sausen og lag sliders: Tilsett de avdryppede kjøttbollene i tomatsausen og la det småkoke, av og til omrøring, til kjøttbollene er gjennomvarme. Monter sliders med en kjøttbolle og 1 ss saus per bolle, og fest hver med en trepinne.
- 8Tilsett de avdryppede kjøttbollene i tomatsausen og la det småkoke, av og til omrøring, til kjøttbollene er gjennomvarme.
- 9Monter sliders med en kjøttbolle og 1 ss saus per bolle, og fest hver med en trepinne.