
Irsk biffgryte
oppskrift på irsk beef stew som er enkel å lage og perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager en smakfull irsk biffgryte hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2. 1 1/4 pund grytekjøtt av storfe, skåret i 2,5 cm store biter
- 3. 6 store hvitløksfedd, finhakket
- 4. 8 kopper storfebuljong eller hermetisk storfebuljong
- 5. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 6. 1 spiseskje sukker
- 7. 1 spiseskje tørket timian
- 8. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 9. 2 laurbærblad
- 10. 2 spiseskjeer (1/4 blokk) smør
- 11. 3 pund russetpoteter, skrellet og skåret i 1,3 cm biter (ca. 7 kopper)
- 12. 1 stor løk, hakket
- 13. 2 kopper gulrøtter, skåret i 1,3 cm biter
- 14. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tung gryte over middels høy varme. Tilsett storfekjøtt og stek til det er brunt på alle sider, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett storfebuljong, tomatpuré, sukker, timian, Worcestershire-saus og laurbærblad. Rør godt. Kok opp blandingen. Skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 1 time, av og til omrøring. I mellomtiden smelter du smør i en annen stor gryte over middels varme. Tilsett poteter, løk og gulrøtter. Stek grønnsakene til de er gylne, ca. 20 minutter. Tilsett grønnsakene i storfestuen. La det småkoke uten lokk til grønnsakene og storfekjøttet er veldig møre, ca. 40 minutter. Kast laurbærbladene. Løft gryten og skje av fettet. (Kan forberedes opptil 2 dager i forveien. La det avkjøle litt. Sett det i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.) Overfør gryten til en serveringsskål. Strø over persille og server.
- 22. Varm opp olje i en stor, tung gryte over middels høy varme. Tilsett storfekjøtt og stek til det er brunt på alle sider, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i 1 minutt. Tilsett storfebuljong, tomatpuré, sukker, timian, Worcestershire-saus og laurbærblad. Rør godt. Kok opp blandingen. Skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke i 1 time, av og til omrøring.
- 33. I mellomtiden smelter du smør i en annen stor gryte over middels varme. Tilsett poteter, løk og gulrøtter. Stek grønnsakene til de er gylne, ca. 20 minutter. Tilsett grønnsakene i storfestuen. La det småkoke uten lokk til grønnsakene og storfekjøttet er veldig møre, ca. 40 minutter. Kast laurbærbladene. Løft gryten og skje av fettet. (Kan forberedes opptil 2 dager i forveien. La det avkjøle litt. Sett det i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.) Overfør gryten til en serveringsskål. Strø over persille og server.