Grillet makrell med løk og sylteagurssmør

Grillet makrell med løk og sylteagurssmør

oppskrift på grillet makrell med smakfullt løk- og syltefett, perfekt for en sommermiddag eller en enkel forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 sylteagurk-løk, finhakket
  • 1/4 kopp finhakkede søte sylteagurker eller dillpickles
  • 4 teskjeer Dijon-sennep av landstil
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 6 (113–170 g) stykker makrellfilet med skinn
  • Tilbehør: sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broiler. Smør en stor, lav bakeplate. Rør sammen løk, pickles, sennep, smør, 1/4 teskje salt og 3/4 teskje pepper i en liten bolle. Legg fisken med skinnsiden ned i bakeplaten og strø over resten av saltet og pepperet. Smør et lag med smør på fisken, og grill den 5 til 6 tommer fra varmen til den er akkurat gjennomstekt, ca. 4 til 6 minutter.
  2. 2Forvarm broiler. Smør en stor, lav bakeplate.
  3. 3Rør sammen løk, pickles, sennep, smør, 1/4 teskje salt og 3/4 teskje pepper i en liten bolle.
  4. 4Legg fisken med skinnsiden ned i bakeplaten og strø over resten av saltet og pepperet. Smør et lag med smør på fisken, og grill den 5 til 6 tommer fra varmen til den er akkurat gjennomstekt, ca. 4 til 6 minutter.