
Grillet makrell med løk og sylteagurssmør
oppskrift på grillet makrell med smakfullt løk- og syltefett, perfekt for en sommermiddag eller en enkel forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 sylteagurk-løk, finhakket
- 1/4 kopp finhakkede søte sylteagurker eller dillpickles
- 4 teskjeer Dijon-sennep av landstil
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 6 (113–170 g) stykker makrellfilet med skinn
- Tilbehør: sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broiler. Smør en stor, lav bakeplate. Rør sammen løk, pickles, sennep, smør, 1/4 teskje salt og 3/4 teskje pepper i en liten bolle. Legg fisken med skinnsiden ned i bakeplaten og strø over resten av saltet og pepperet. Smør et lag med smør på fisken, og grill den 5 til 6 tommer fra varmen til den er akkurat gjennomstekt, ca. 4 til 6 minutter.
- 2Forvarm broiler. Smør en stor, lav bakeplate.
- 3Rør sammen løk, pickles, sennep, smør, 1/4 teskje salt og 3/4 teskje pepper i en liten bolle.
- 4Legg fisken med skinnsiden ned i bakeplaten og strø over resten av saltet og pepperet. Smør et lag med smør på fisken, og grill den 5 til 6 tommer fra varmen til den er akkurat gjennomstekt, ca. 4 til 6 minutter.