Fyllet svinenakke med senneps- og kaperssaus
oppskrift på fyllet svinenakke med en smakfull sennep- og kaperssaus, perfekt for en elegant hovedrett. enkelt å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 skiver bacon, kuttet på tvers i 1/4-tommers strimler
- 2. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 3. 140 gram spinat, grove stilker fjernet, finhakket
- 4. 2 teskjeer grovkornet sennep
- 5. 1 (450 gram) svinefilet
- 6. 1 hardkokt egg, delt i fire på langs
- 7. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 8. 2 hardkokte egg
- 9. 3 spiseskjeer olivenolje
- 10. 2 spiseskjeer majones
- 11. 1 spiseskje grovkornet sennep
- 12. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 13. 1 spiseskje kapers, avrent
- 14. Utstyr: kjøkkenstrikk
- 15. Tilbehør: crusty brød
Fremgangsmåte
- 11. Lag spinatfyll: Kok bacon i en tung, ovnsikker stekepanne på 30 cm over middels varme, rør av og til, til fettet er utløst og baconet er gyllent, men ikke sprøtt. Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, til det er lyst gyllent, ca. 2 minutter. Tilsett spinat og kok, vend med tang, til det er visnet og mørt, ca. 3 minutter. Bland spinaten med sennep og ¾ teskje hver av salt og pepper i en bolle.
- 22. Kok bacon i en tung, ovnsikker stekepanne på 30 cm over middels varme, rør av og til, til fettet er utløst og baconet er gyllent, men ikke sprøtt.
- 33. Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, til det er lyst gyllent, ca. 2 minutter. Tilsett spinat og kok, vend med tang, til det er visnet og mørt, ca. 3 minutter. Bland spinaten med sennep og ¾ teskje hver av salt og pepper i en bolle.
- 44. Smørfly tenderloin: Legg tenderloinen på en arbeidsflate med den spissere (tynnere) enden nærmest deg. Begynn øverst (tykkere delen), lag et langsgående snitt ned midten av tenderloinen, skjær to tredjedeler av tykkelsen, juster dybden på snittet etter hvert som tenderloinen tynnes ut (pass på å ikke skjære helt gjennom). Åpne tenderloinen. Vend kniven horisontalt og skjær tenderloinen opp på hver side som klaffer av en bokomslag, vær forsiktig så du ikke skjærer helt gjennom. Krydre innsiden av tenderloinen med ¾ teskje hver av salt og pepper. Vend tenderloinen slik at den lange siden er nærmest deg, og fordel spinatfyllet jevnt over den åpne tenderloinen, og la det være en 1-tommers kant langs den lange kanten lengst borte fra deg. Legg eggkvartene, ende mot ende, langs kanten nærmest deg. Forvarm ovnen til 220°C med risten midt i ovnen. Rull opp tenderloinen tett, og knyt den med hyssing med 4 cm mellomrom. Tørk av tenderloinen og krydre med ¼ teskje salt og ¾ teskje pepper. Varm opp olje i den rensede stekepannen på høy varme til den skinner. Brun tenderloinen, vend av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8–10 minutter. Sett stekepannen i ovnen og stek til en øyetermometer som er satt inn diagonalt 5 cm i den tykkeste delen viser 65°C, ca. 18–25 minutter. Overfør tenderloinen til et fat og la den avkjøle helt, uten lokk, i ca. 30 minutter. Avkjøl, dekket, til den er kald, ca. 2 timer.
- 55. Legg tenderloinen på en arbeidsflate med den spissere enden nærmest deg. Begynn øverst (tykkere delen), lag et langsgående snitt ned midten av tenderloinen, skjær to tredjedeler av tykkelsen, juster dybden på snittet etter hvert som tenderloinen tynnes ut (pass på å ikke skjære helt gjennom). Åpne tenderloinen. Vend kniven horisontalt og skjær opp på hver side som klaffer av en bokomslag, vær forsiktig så du ikke skjærer helt gjennom. Krydre innsiden av tenderloinen med ¾ teskje hver av salt og pepper.
- 66. Vend tenderloinen slik at den lange siden er nærmest deg, og fordel spinatfyllet jevnt over den åpne tenderloinen, og la det være en 1-tommers kant langs den lange kanten lengst borte fra deg. Legg eggkvartene, ende mot ende, langs kanten nærmest deg.
- 77. Forvarm ovnen til 220°C med risten midt i ovnen.
- 88. Rull opp tenderloinen tett, og knyt den med hyssing med 4 cm mellomrom.
- 99. Tørk av tenderloinen og krydre med ¼ teskje salt og ¾ teskje pepper.
- 1010. Varm opp olje i den rensede stekepannen på høy varme til den skinner. Brun tenderloinen, vend av og til, til den er gyllenbrun, ca. 8–10 minutter. Sett stekepannen i ovnen og stek til en øyetermometer som er satt inn diagonalt 5 cm i den tykkeste delen viser 65°C, ca. 18–25 minutter.
- 1111. Overfør tenderloinen til et fat og la den avkjøle helt, uten lokk, i ca. 30 minutter. Avkjøl, dekket, til den er kald, ca. 2 timer.
- 1212. Lag saus: Press eggene gjennom en finmasket sil over en bolle, og rør inn resten av sausens ingredienser.
- 1313. Press eggene gjennom en finmasket sil over en bolle, og rør inn resten av sausens ingredienser.
- 1414. Til servering: Fjern hyssingen, og skjær tenderloinen i tynne skiver. Server svinekjøttet, kaldt eller romtemperert, med sausen.
- 1515. Fjern hyssingen, og skjær tenderloinen i tynne skiver. Server svinekjøttet, kaldt eller romtemperert, med sausen.