Hot Wings

Hot Wings

Lær hvordan du lager deilige hot wings med sprø tekstur og krydret smak. Perfekt til helgekosen eller som forrett. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer Scotch Bonnet Hot Sauce
  • 2. 1 spiseskje usaltet smør, romtemperert
  • 3. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 6 hele kyllingvinger, vinger og drumettes adskilt, vingespisser fjernet
  • 5. 1 spiseskje maisstivelse
  • 6. Druekjerne- eller annen nøytral olje
  • 7. 1/2 jalapeño, veldig tynt skivet på tvers

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten kjele, varm opp sausen på middels varme til den er varm. Visp inn smøret, litt om gangen. Fortsett å vispe til blandingen er emulsifisert. Visp inn salt etter smak, og reduser deretter varmen til lav for å holde sausen varm. Strø salt og pepper over kyllingen og la den stå i 5 minutter for å slippe ut fuktigheten på skinnet. Strø maisstivelsen over kyllingen og vend den til den er jevnt dekket. Fyll en stor stekepanne med olje til en dybde på 1/2 tomme. Varm opp over høy varme til den er varm og glinsende. (Når oljen er klar, vil en brødterning som slippes ned i den bli gyllen på 15 sekunder.) Reduser varmen til middels og tilsett først drumettes, deretter vingene i ett lag. Kok, vend kyllingen med tang, i 4 minutter. Øk varmen til høy. Kok, vend kyllingen av og til, til den er gyllenbrun på utsiden og ikke lenger rosa innvendig, i ca. 4 minutter til. Overfør kyllingen til en stor bolle og tilsett den varme sausen og jalapeñoen. Vend godt slik at alt blir jevnt dekket. Server umiddelbart.
  2. 22. I en liten kjele, varm opp sausen på middels varme til den er varm. Visp inn smøret, litt om gangen. Fortsett å vispe til blandingen er emulsifisert. Visp inn salt etter smak, og reduser deretter varmen til lav for å holde sausen varm.
  3. 33. Strø salt og pepper over kyllingen og la den stå i 5 minutter for å slippe ut fuktigheten på skinnet. Strø maisstivelsen over kyllingen og vend den til den er jevnt dekket.
  4. 44. Fyll en stor stekepanne med olje til en dybde på 1/2 tomme. Varm opp over høy varme til den er varm og glinsende. (Når oljen er klar, vil en brødterning som slippes ned i den bli gyllen på 15 sekunder.)
  5. 55. Reduser varmen til middels og tilsett først drumettes, deretter vingene i ett lag. Kok, vend kyllingen med tang, i 4 minutter. Øk varmen til høy. Kok, vend kyllingen av og til, til den er gyllenbrun på utsiden og ikke lenger rosa innvendig, i ca. 4 minutter til.
  6. 66. Overfør kyllingen til en stor bolle og tilsett den varme sausen og jalapeñoen. Vend godt slik at alt blir jevnt dekket. Server umiddelbart.