Yemeni krydderblanding
oppskrift på yemeni spice rub med autentiske krydder. perfekt for å tilføre smak til kjøtt, grønnsaker og mer. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp karvefrø (omtrent 1 unse)
- 2. 1/3 kopp spisskummenfrø (ca. 1 unse)
- 3. 3 spiseskjeer kardemomfrø (ca. 1/2 unse)
- 4. 1 spiseskje hele svart pepperkorn
- 5. 4 hele nellikspiker
- 6. 3 spiseskjeer grovt kosher-salt
- 7. 3 spiseskjeer malt gurkemeie
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett de første fem ingrediensene; rist til de er aromatiske og spisskummenfrøene er litt mørkere, rør ofte, ca. 2 minutter. La det avkjøle litt. Arbeid i porsjoner og finhakk krydderblandingen og saltet i en krydtermølle. Overfør til en middels stor bolle. Visp inn gurkemeie. Overfør til en lufttett beholder. FORBERED SELV: Kan lages én måned i forveien. Oppbevares ved romtemperatur.