Kylling Manicotti Alfredo
Lær hvordan du lager en deilig chicken manicotti alfredo. En perfekt rett for hele familien, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 2. 1/2 kopp destillert hvit eddik
- 3. 1 kopp olivenolje
- 4. 1 fedd hvitløk, knust
- 5. 1 (340 gram) pakke manicotti-pasta
- 6. 6 spiseskjeer smør
- 7. 2 kopper kremfløte
- 8. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 9. 1 teskje malt svart pepper
- 10. 1 1/2 kopper revet Parmesanost
- 11. 1 teskje salt
- 12. 1 pint lett Ricotta-ost (delvis fettredusert)
- 13. 1 egg
- 14. 1 spiseskje hakket fersk oregano
- 15. 1 spiseskje hakket fersk marjoram
- 16. 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 17. 1 kopp revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, reseptlåsbar plastpose marinerer du kylling med eddik, olivenolje og hvitløk i minst 30 minutter. Stek i litt olivenolje til det er gjennomstekt. Sett til side.
- 22. Kok pasta i en stor kjele med kokende vann til den er al dente. Sil av vannet, og sett til side.
- 33. I mellomtiden smelter du smør eller margarin i en liten kjele over middels høy varme. Tilsett kremfløte, salt, muskatnøtt og nykvernet svart pepper, og rør til sausen tykner. Skru ned varmen til lav. Tilsett revet parmesanost, og rør til osten smelter. Sett Alfredo-sausen til side.
- 44. I en stor bolle blander du ricottaost, egg, oregano, marjoram og basilikum. Bland inn den kokte kyllingen.
- 55. Fyll de kokte manicottiskallene med kylling- og ricottablandingen. Dekk bunnen av en 23x33 cm ildfast form med halvparten av Alfredo-sausen. Legg de fylte skallene oppå sausen. Hell resten av sausen over skallene. Strø over én kopp revet mozzarellaost. Dekk med aluminiumsfolie.
- 66. Stek ved 175 °C (350 °F) i 45 minutter. La hvile i 10 minutter før servering.