Hello Fresh Mobile Banner
Krydret indisk dal

Krydret indisk dal

Lær hvordan du lager en autentisk spicy indian dahl hjemme. En enkel oppskrift på en smakfull og varmende rett perfekt for kjølige dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp røde linser
  • 2. 2 spiseskjeer ingefærrot, finhakket
  • 3. 1 teskje sennepsfrø
  • 4. 2 spiseskjeer fersk koriander, hakket
  • 5. 4 tomater, hakket
  • 6. 3 løk, hakket
  • 7. 3 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
  • 8. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 9. 1 spiseskje malt korianderfrø
  • 10. 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 12. 1 kopp vann
  • 13. salt etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok linsene ved å koke dem enten ved koking eller trykkoking til de er møre. (Trykkoking er raskere.)
  2. 22. Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å sprette, tilsett løk, ingefær, jalapeñopepper og hvitløk. Surr til løk og hvitløk er gyldne. Tilsett koriander og spisskummen. Tilsett hakkede tomater. Surr blandingen godt til tomatene er godt kokt inn.
  3. 33. Tilsett vann og kok opp i 6 minutter. Ha i de kokte linsene og rør godt. Smak til med salt og rør igjen. Tilsett finhakket koriander og fjern fra varmen. Server varm.