Krydret indisk dal
Lær hvordan du lager en autentisk spicy indian dahl hjemme. En enkel oppskrift på en smakfull og varmende rett perfekt for kjølige dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp røde linser
- 2. 2 spiseskjeer ingefærrot, finhakket
- 3. 1 teskje sennepsfrø
- 4. 2 spiseskjeer fersk koriander, hakket
- 5. 4 tomater, hakket
- 6. 3 løk, hakket
- 7. 3 jalapeñopepper, uten frø og finhakket
- 8. 1 spiseskje malt spisskummen
- 9. 1 spiseskje malt korianderfrø
- 10. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 11. 2 spiseskjeer olivenolje
- 12. 1 kopp vann
- 13. salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok linsene ved å koke dem enten ved koking eller trykkoking til de er møre. (Trykkoking er raskere.)
- 22. Varm opp oljen i en stekepanne og tilsett sennepsfrø. Når sennepsfrøene begynner å sprette, tilsett løk, ingefær, jalapeñopepper og hvitløk. Surr til løk og hvitløk er gyldne. Tilsett koriander og spisskummen. Tilsett hakkede tomater. Surr blandingen godt til tomatene er godt kokt inn.
- 33. Tilsett vann og kok opp i 6 minutter. Ha i de kokte linsene og rør godt. Smak til med salt og rør igjen. Tilsett finhakket koriander og fjern fra varmen. Server varm.