svinefilet
en enkel oppskrift på saftig svinenakke, perfekt for en smakfull hovedrett. lær hvordan du tilbereder svinenakke steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1,2 kg svinefilet
- 2. 1/8 teskje sennepspulver etter smak
- 3. 1/8 teskje tørket timian
- 4. 1/2 kopp tørr sherry
- 5. 1/2 kopp soyasaus
- 6. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 2 spiseskjeer fersk ingefærrot, finhakket
- 8. 3/4 kopp eplegelé
- 9. 2 spiseskjeer tørr sherry
- 10. 1 spiseskje soyasaus
Fremgangsmåte
- 11. Gni kjøttet inn med sennepspulver og timian etter smak. Legg det i en ikke-reaktiv form og tilsett 1/2 kopp sherry, 1/2 kopp soyasaus, hvitløk og ingefær. Gni godt inn i svinenakken, dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 25 minutter per pund, eller til den indre temperaturen når 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Pensle svinenakken med jevne mellomrom under stekingen.
- 44. I mellomtiden, varm opp eplegelé i en liten kjele over middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer sherry og 1 spiseskje soyasaus, rør godt, skru ned varmen og la det småkoke. Hell sausen over svinenakken når den er ferdig.