Kanel- og sukkerkaker
oppskrift på deilige kanel sukker kjeks, perfekte som snacks eller til kaffekosen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1/4 teskje natron
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1/2 kopp smør
- 5. 1/4 kopp hvitt sukker
- 6. 3/4 kopp pakket lyst brunt sukker
- 7. 1 egg
- 8. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1/2 kopp hvitt sukker
- 10. 2 1/2 spiseskjeer malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Sikt sammen melet, natronen og saltet; sett til side. I en middels stor bolle, pisk smør sammen med 1/4 kopp hvitt sukker og brunt sukker. Bland inn egg og vanilje. Tilsett de siktede tørre ingrediensene, og bland til det er godt blandet. Del deigen i 3 like store deler. Rull ut til pølser med en diameter på 5 cm, pakk inn og sett i kjøleskapet i 3 til 4 timer. Disse pølsene kan fryses i opptil 6 uker.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Bland 1/2 kopp sukker og kanel på en flat tallerken eller et stykke bakepapir. Pakk ut deigenpølsene, og rull dem i kanel- og sukkermiksen. Skjær i skiver på 0,6 cm tykkelse, og legg dem med 2 tommers mellomrom på ugreide bakeplater.
- 33. Stek i 12 til 15 minutter i den forvarmede ovnen. Ta kakene ut av ovnen og la dem avkjøle på wirehyller. Stekte kaker kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil 2 uker.