Klassisk salat
Lær hvordan du lager en klassisk salat med friske ingredienser. Dette er en enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten hvitløksfedd, hakket
- 1 ansjosfilet på tube, drenert og hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 ½ spiseskje hvitvinseddik
- ¼ kopp (eller mer) ekstra jomfru olivenolje
- 1 hodesalat på ca. 250 gram, blader atskilt og revet i store biter hvis store (ca. 6 kopper)
- ½ kopp finhakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Bruk en tresleiv til å mose hvitløk, ansjos og en klype salt og pepper i en stor bolle. Rør inn eddik, deretter 1/4 kopp olje. Smak til med salt, pepper og mer olje, hvis ønskelig. Tilsett salatblader og gressløk rett før servering, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.
- 2Bruk en tresleiv til å mose hvitløk, ansjos og en klype salt og pepper i en stor bolle. Rør inn eddik, deretter 1/4 kopp olje. Smak til med salt, pepper og mer olje, hvis ønskelig. Tilsett salatblader og gressløk rett før servering, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.