Klassisk salat

Klassisk salat

Lær hvordan du lager en klassisk salat med friske ingredienser. Dette er en enkel oppskrift som passer perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten hvitløksfedd, hakket
  • 1 ansjosfilet på tube, drenert og hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ½ spiseskje hvitvinseddik
  • ¼ kopp (eller mer) ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hodesalat på ca. 250 gram, blader atskilt og revet i store biter hvis store (ca. 6 kopper)
  • ½ kopp finhakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Bruk en tresleiv til å mose hvitløk, ansjos og en klype salt og pepper i en stor bolle. Rør inn eddik, deretter 1/4 kopp olje. Smak til med salt, pepper og mer olje, hvis ønskelig. Tilsett salatblader og gressløk rett før servering, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.
  2. 2Bruk en tresleiv til å mose hvitløk, ansjos og en klype salt og pepper i en stor bolle. Rør inn eddik, deretter 1/4 kopp olje. Smak til med salt, pepper og mer olje, hvis ønskelig. Tilsett salatblader og gressløk rett før servering, og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket.