Hello Fresh Mobile Banner
Innvendig-grillet ostesmørbrød med fiken chutney og karamelliserte løk

Innvendig-grillet ostesmørbrød med fiken chutney og karamelliserte løk

oppskrift på inside-out grillet ost fylt med søt fikenchutney og karamelliserte løk for en smakfull og enkel rett. perfekt for en liten forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss usaltet smør
  • 2 store gule løk, delt i to og veldig tynne skiver
  • 3 kvister timian
  • 1/2 ts kosher salt
  • 1/4 ts svart pepper
  • 1 1/2 kopper hakkede tørkede svarte Mission-figener
  • 2 (3-tommers) strimler med appelsinskall
  • 2 ss fersk appelsinjuice
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • 2 ss honning
  • 3 kvister timian
  • 1/4 kopp hakkede hasselnøtter
  • 1/4 ts kosher salt
  • 1/4 ts svart pepper
  • 225 gram Halloumi-ost, skåret på langs i 4 skiver (ca. 3/8 tommer tykke)
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 kopp babyruccola

Fremgangsmåte

  1. 1Lag den karamelliserte løken: Varm opp olivenolje og smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken og kok den til den er myk, rør av og til, i omtrent 20 minutter. Skru ned varmen til lav, tilsett 3 timiankvister, og fortsett å koke og røre til løken er helt myk og har en lys brun farge, ytterligere 30 til 40 minutter. Fjern fra varmen og kast timiankvistene. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  2. 2Varm opp olivenolje og smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løken og kok den til den er myk, rør av og til, i omtrent 20 minutter. Skru ned varmen til lav, tilsett 3 timiankvister, og fortsett å koke og røre til løken er helt myk og har en lys brun farge, ytterligere 30 til 40 minutter. Fjern fra varmen og kast timiankvistene. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  3. 3Lag fiken chutney: I en middels kjele over middels varme, kok opp fiken, appelsinskall og -saft, eddik, honning, 3 timiankvister og 1/2 kopp vann. Rør av og til til det tykner og begynner å brytes ned, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett mer vann, én spiseskje av gangen, om nødvendig, for å oppnå en syltetøyaktig konsistens. Kast appelsinskallet og timiankvistene, rør inn hasselnøttene, og kok i ytterligere 2 minutter. Fjern fra varmen og krydre med 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  4. 4I en middels kjele over middels varme, kok opp fiken, appelsinskall og -saft, eddik, honning, 3 timiankvister og 1/2 kopp vann. Rør av og til til det tykner og begynner å brytes ned, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett mer vann, én spiseskje av gangen, om nødvendig, for å oppnå en syltetøyaktig konsistens. Kast appelsinskallet og timiankvistene, rør inn hasselnøttene, og kok i ytterligere 2 minutter. Fjern fra varmen og krydre med 1/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  5. 5Monter smørbrødet: Varm opp en grill eller grillpanne over middels høy varme. Pensle skivene av Halloumi på den ene siden med 1 spiseskje olivenolje. Legg den oljede siden på grillen og kok til den er gyllen, 1 til 2 minutter. Legg én skive Halloumi med den grillede siden ned på en tallerken, og legg 1/4 kopp ruccola, 2 spiseskjeer karamellisert løk og 2 spiseskjeer fiken chutney oppå. Topp med en annen skive Halloumi, med den grillede siden opp, for å danne et smørbrød. Gjenta med resten av Halloumi for å lage et til smørbrød. De resterende karamelliserte løkene og fiken chutney kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.
  6. 6Varm opp en grill eller grillpanne over middels høy varme. Pensle skivene av Halloumi på den ene siden med 1 spiseskje olivenolje. Legg den oljede siden på grillen og kok til den er gyllen, 1 til 2 minutter. Legg én skive Halloumi med den grillede siden ned på en tallerken, og legg 1/4 kopp ruccola, 2 spiseskjeer karamellisert løk og 2 spiseskjeer fiken chutney oppå. Topp med en annen skive Halloumi, med den grillede siden opp, for å danne et smørbrød. Gjenta med resten av Halloumi for å lage et til smørbrød.
  7. 7De resterende karamelliserte løkene og fiken chutney kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.