Potet Rösti
Lær hvordan du lager deilige poteter rösti med denne enkle oppskriften. Perfekt som frokost eller forrett. Ingen erfaring nødvendig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 mellomstore bakepoteter {Idaho eller russet}, skrellet {1 1/4 lb/570 g}
- 2 ss usaltet smør
- Ekstra virgin olivenolje
- Havsalt
- Nykvernet svart pepper
- 2 ss rosmarinkvister {valgfritt}
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C (400°F/gass 6).
- 2Skjær potetene i tynne fyrstikker med en julienne-vedlegg på en mandolin eller food processor. Alternativt kan du skjære dem i tynne skiver og bruke en skarp kniv til å kutte skivene i strimler {mer tidkrevende, men det fungerer!}
- 3Varm smør og olivenolje i en ovnsfast støpejernspanne eller non-stick stekepanne på ca. 20 cm (8 tommer) i diameter over middels varme.
- 4Tilsett rosmarin til potetene, og krydre med salt og pepper.
- 5Øk varmen til medium-høy og kok, rør av og til, til potetene er myke og noen stykker er brune.
- 6På dette tidspunktet bør potetene ha lagt seg i en rund, flat kake.
- 7Overfør potetene i pannen til den varme ovnen og stek til toppen og bunnen er gyldne og sprø, og midten er myk men gjennomkokt, omtrent 30 minutter.
- 8Ta ut av ovnen og skyv ut av pannen på tørkepapir eller absorberende papir.
- 9Legg dem på et stekebrett eller en bakeplate og fortsett å steke til toppen og bunnen er dyp gyldenbrune, ca. 10 minutter til.
- 10Server i båter eller hele på et fat midt på bordet for å bryte og småspise.