Potet Rösti

Potet Rösti

Lær hvordan du lager deilige poteter rösti med denne enkle oppskriften. Perfekt som frokost eller forrett. Ingen erfaring nødvendig!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 mellomstore bakepoteter {Idaho eller russet}, skrellet {1 1/4 lb/570 g}
  • 2 ss usaltet smør
  • Ekstra virgin olivenolje
  • Havsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 ss rosmarinkvister {valgfritt}

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C (400°F/gass 6).
  2. 2Skjær potetene i tynne fyrstikker med en julienne-vedlegg på en mandolin eller food processor. Alternativt kan du skjære dem i tynne skiver og bruke en skarp kniv til å kutte skivene i strimler {mer tidkrevende, men det fungerer!}
  3. 3Varm smør og olivenolje i en ovnsfast støpejernspanne eller non-stick stekepanne på ca. 20 cm (8 tommer) i diameter over middels varme.
  4. 4Tilsett rosmarin til potetene, og krydre med salt og pepper.
  5. 5Øk varmen til medium-høy og kok, rør av og til, til potetene er myke og noen stykker er brune.
  6. 6På dette tidspunktet bør potetene ha lagt seg i en rund, flat kake.
  7. 7Overfør potetene i pannen til den varme ovnen og stek til toppen og bunnen er gyldne og sprø, og midten er myk men gjennomkokt, omtrent 30 minutter.
  8. 8Ta ut av ovnen og skyv ut av pannen på tørkepapir eller absorberende papir.
  9. 9Legg dem på et stekebrett eller en bakeplate og fortsett å steke til toppen og bunnen er dyp gyldenbrune, ca. 10 minutter til.
  10. 10Server i båter eller hele på et fat midt på bordet for å bryte og småspise.