Lime- og sitronposset
Lær hvordan du lager en frisk og kremet lime og sitron posset. Perfekt som en lett dessert for sommeren eller helgen. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper kremfløte
- 2. 3/4 kopp pluss 1 teskje sukker
- 3. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4. 2 spiseskjeer fersk limesaft
- 5. 1 teskje revet sitronskall
- 6. 1 teskje revet limeskall
Fremgangsmåte
- 1Kok opp krem og 3/4 kopp sukker under omrøring til sukkeret er oppløst. La det koke i 3 minutter, mens du rører konstant, og juster varmen etter behov for å forhindre at blandingen koker over. Ta av varmen. Rør inn sitron- og limejuice, og la det avkjøle i 10 minutter. Rør blandingen igjen og fordel den i seks små ramekiner eller kasseroller med 1/2 kopp kapasitet. Dekk til og sett possettene i kjøleskapet til de har stivnet, minst 4 timer eller over natten. Bland resten av sukkeret (1 teskje), sitron- og limeskall i en liten bolle. Strø dette over possettene før servering, sammen med Lime- og Sitronfriand.