Rigatoni med Brie, druetomater, oliven og basilikum

Rigatoni med Brie, druetomater, oliven og basilikum

Oppdag en smakfull oppskrift på rigatoni med brie, cherrytomater, oliven og frisk basilikum. Perfekt for en enkel og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (340 gram) blokk Brie, skor fjernet, ost skåret i 1/2-tommers terninger (ca. 2 kopper)
  • 1 (340 gram) pakke drue- eller cherrytomater, delt i to
  • 1/2 kopp Kalamata-oliven, kvartet
  • 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 teskje (generøst) tørket knust rød pepper
  • 1 kopp (pakket) ferske basilikumblader, grovhakket, pluss kvister til pynt
  • 340 gram rigatoni

Fremgangsmåte

  1. 1Fjern fra varmen, legg ost, tomater, oliven, hvitløk og knust rød pepper i en stor stekepanne. Rør om, og skill ostepikene fra hverandre. Bland inn hakket basilikum.
  2. 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
  3. 3Tilsett den varme pastaen og 1/4 kopp av det reserverte kokevannet i stekepannen med osteblandingen. Sett på middels varme og vend forsiktig til osten er delvis smeltet og sausen dekker pastaen, og tilsett mer av det reserverte kokevannet med spiseskjeer hvis det virker tørt, ca. 5 minutter.
  4. 4Smak til med salt. Overfør til en stor, flat serveringsskål. Pynt med basilikumkvister og server.
  5. 5Fjern fra varmen, legg ost, tomater, oliven, hvitløk og knust rød pepper i en stor stekepanne. Rør om, og skill ostepikene fra hverandre. Bland inn hakket basilikum.
  6. 6I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp av kokevannet.
  7. 7Tilsett den varme pastaen og 1/4 kopp av det reserverte kokevannet i stekepannen med osteblandingen. Sett på middels varme og vend forsiktig til osten er delvis smeltet og sausen dekker pastaen, og tilsett mer av det reserverte kokevannet med spiseskjeer hvis det virker tørt, ca. 5 minutter.
  8. 8Smak til med salt. Overfør til en stor, flat serveringsskål. Pynt med basilikumkvister og server.