Grillet kalkun, bacon, radicchio og blåmuggostsandwiches
Lær hvordan du lager deilige grillede kalkun- og bacon-smørbrød med radicchio og blåmuggost. En smakfull rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 skiver eple- og eikebacon
- 1/4 kopp majones
- 1/4 kopp smuldret Maytag-blåmuggost eller annen mild blåmuggost
- 4 skiver landlig hvitt brød, 1/2 tomme tykke (ca. 5x3 tommer)
- 4 blader radicchio
- 170 gram tynne skiver kokt kalkun
- 4 teskjeer smør, romtemperert, delt
Fremgangsmåte
- 1Stek bacon i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet fra pannen; sett pannen til side. Mos majones og blåmuggost i en bolle til en grov puré; smak til med pepper. Legg brød på arbeidsflaten. Fordel ostemassen jevnt på brødskivene. Fordel bacon, radicchio og kalkun mellom to brødskiver. Legg den siste brødskiven oppå, med osten ned. Smelt 2 teskjeer smør i den reserverte pannen på middels varme. Legg smørbrødene i pannen. Smør 2 teskjeer smør på toppen av brødskivene. Dekk til med lokk som er litt mindre enn pannen. Stek smørbrødene til de er lett brune, ca. 4 minutter på hver side.
- 2Stek bacon i en stor stekepanne på middels varme til den er sprø. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet fra pannen; sett pannen til side.
- 3Mos majones og blåmuggost i en bolle til en grov puré; smak til med pepper. Legg brød på arbeidsflaten. Fordel ostemassen jevnt på brødskivene. Fordel bacon, radicchio og kalkun mellom to brødskiver. Legg den siste brødskiven oppå, med osten ned. Smelt 2 teskjeer smør i den reserverte pannen på middels varme. Legg smørbrødene i pannen. Smør 2 teskjeer smør på toppen av brødskivene. Dekk til med lokk som er litt mindre enn pannen. Stek smørbrødene til de er lett brune, ca. 4 minutter på hver side.