
Kylling med kremet soppsaus
Lær hvordan du lager en deilig kylling med kremet soppsaus. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp hermetisk, lavsalt kyllingbuljong
- 1 unse tørkede sopp (for eksempel shiitake)
- 1/4 kopp (1/2 stang) smør
- 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar
- 1 pund sjampinjong, skivet
- 1 middels løk, hakket
- 1/3 kopp kremfløte
- 1/3 kopp brandy
- Hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp buljongen i en liten kjele. Ta av varmen; tilsett tørkede sopp. La stå til soppen mykner, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver kokevannet. Kutt av sopphusene og kast dem; skjær sopphattene i skiver. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den nesten er gjennomkokt, ca. 4 minutter på hver side. Bruk tang til å overføre kyllingen til en tallerken. Tilsett alle soppene og løken i den samme pannen. Stek over middels høy varme til nesten alt væsken har fordampet og soppen begynner å bli brun, ca. 12 minutter. Tilsett fløte og brandy. Hell i det reserverte kokevannet fra soppen. Kok opp og la det småkoke til sausen er nesten tyknet, ca. 8 minutter. Legg kyllingen og eventuelle saftdråper tilbake i pannen. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør kyllingen til tallerkener. Øs sausen over. Strø over hakket persille.
- 2Kok opp buljongen i en liten kjele. Ta av varmen; tilsett tørkede sopp. La stå til soppen mykner, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver kokevannet. Kutt av sopphusene og kast dem; skjær sopphattene i skiver.
- 3Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den nesten er gjennomkokt, ca. 4 minutter på hver side. Bruk tang til å overføre kyllingen til en tallerken.
- 4Tilsett alle soppene og løken i den samme pannen. Stek over middels høy varme til nesten all væsken har fordampet og soppen begynner å bli brun, ca. 12 minutter. Tilsett fløte og brandy. Hell i det reserverte kokevannet fra soppen. Kok opp og la det småkoke til sausen er nesten tyknet, ca. 8 minutter. Legg kyllingen og eventuelle saftdråper tilbake i pannen. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5Overfør kyllingen til tallerkener. Øs sausen over. Strø over hakket persille.