Kylling med kremet soppsaus

Kylling med kremet soppsaus

Lær hvordan du lager en deilig kylling med kremet soppsaus. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp hermetisk, lavsalt kyllingbuljong
  • 1 unse tørkede sopp (for eksempel shiitake)
  • 1/4 kopp (1/2 stang) smør
  • 4 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelar
  • 1 pund sjampinjong, skivet
  • 1 middels løk, hakket
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1/3 kopp brandy
  • Hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp buljongen i en liten kjele. Ta av varmen; tilsett tørkede sopp. La stå til soppen mykner, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver kokevannet. Kutt av sopphusene og kast dem; skjær sopphattene i skiver. Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den nesten er gjennomkokt, ca. 4 minutter på hver side. Bruk tang til å overføre kyllingen til en tallerken. Tilsett alle soppene og løken i den samme pannen. Stek over middels høy varme til nesten alt væsken har fordampet og soppen begynner å bli brun, ca. 12 minutter. Tilsett fløte og brandy. Hell i det reserverte kokevannet fra soppen. Kok opp og la det småkoke til sausen er nesten tyknet, ca. 8 minutter. Legg kyllingen og eventuelle saftdråper tilbake i pannen. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør kyllingen til tallerkener. Øs sausen over. Strø over hakket persille.
  2. 2Kok opp buljongen i en liten kjele. Ta av varmen; tilsett tørkede sopp. La stå til soppen mykner, ca. 30 minutter. Sil av soppen, og reserver kokevannet. Kutt av sopphusene og kast dem; skjær sopphattene i skiver.
  3. 3Smelt smør i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og stek til den nesten er gjennomkokt, ca. 4 minutter på hver side. Bruk tang til å overføre kyllingen til en tallerken.
  4. 4Tilsett alle soppene og løken i den samme pannen. Stek over middels høy varme til nesten all væsken har fordampet og soppen begynner å bli brun, ca. 12 minutter. Tilsett fløte og brandy. Hell i det reserverte kokevannet fra soppen. Kok opp og la det småkoke til sausen er nesten tyknet, ca. 8 minutter. Legg kyllingen og eventuelle saftdråper tilbake i pannen. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5Overfør kyllingen til tallerkener. Øs sausen over. Strø over hakket persille.