Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk majones

Klassisk majones

Lær hvordan du lager klassisk majones hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til smørbrød, salater og som base for andre sauser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stort eggeplomme, romtemperert i 30 minutter
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 3/4 kopp oliven- eller vegetabilsk olje (eller en blanding), delt
  • 1 teskje hvitvinseddik eller eplesidereddik
  • 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
  • 1/4 teskje hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker konstant til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, før du fortsetter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. La den stå i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den skal brukes.
  2. 2Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker konstant til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, før du fortsetter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. La den stå i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den skal brukes.