
Klassisk majones
Lær hvordan du lager klassisk majones hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt til smørbrød, salater og som base for andre sauser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stort eggeplomme, romtemperert i 30 minutter
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- 3/4 kopp oliven- eller vegetabilsk olje (eller en blanding), delt
- 1 teskje hvitvinseddik eller eplesidereddik
- 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
- 1/4 teskje hvit pepper
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker konstant til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, før du fortsetter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. La den stå i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den skal brukes.
- 2Pisk sammen eggeplomme, sennep og 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Tilsett ca. 1/4 kopp olje, dråpe for dråpe, mens du pisker konstant til blandingen begynner å tykne. Pisk inn eddik og sitronsaft, og tilsett deretter resten av 1/2 kopp olje i en veldig langsom, tynn strøm mens du pisker kontinuerlig til det er godt blandet. Hvis det på noe tidspunkt virker som om oljen ikke blir innarbeidet, stopp å tilsette olje og pisk blandingen kraftig til den er glatt, før du fortsetter å tilsette olje. Pisk inn salt etter smak og hvit pepper. La den stå i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den skal brukes.