
Kyllingkebab
lær hvordan du lager deilige kylling kebabs med denne enkle oppskriften. perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp naturell helmelk yoghurt (helst tykk gresk yoghurt)
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje gurkemeie
- 900 gram skinn- og benfri kyllinglår, skåret i 2,5 cm store biter
- Utstyr: 10 metallspyd
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen yoghurt, sitronsaft, hvitløk, gurkemeie og 1 teskje salt i en stor bolle, og tilsett deretter kylling, og rør for å dekke. Mariner, dekket og avkjølt, i minst 8 timer. Hvis du bruker kullgrill, åpne ventiler på bunnen av grillen, og tenn kull. Når kullene blir gråhvite, og du kan holde hånden 5 tommer over grillristen i 3 til 4 sekunder, er grillen klar (middels varm). Hvis du bruker gassgrill, forvarm brennerne på høy varme, dekket, i 10 minutter, og reduser deretter varmen til middels høy. Mens grillen varmes opp, sil av kyllingen, kast marinaden, og tre kyllingbitene omtrent 1/4 tomme fra hverandre på spyd. Lett olj grillristen, og grill deretter kebabene, dekket bare hvis du bruker gassgrill, og snu dem av og til, til kyllingen er akkurat gjennomstekt, 4 til 6 minutter.