Kål- og rødbetsalat

Kål- og rødbetsalat

oppskrift på en frisk og sunn kål- og rødbetsslaw. perfekt som tilbehør eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore rødbeter, trimmet
  • 4 kopper tynne skiver av kål
  • 1 ½ ss eplecidereddik
  • 2 ts Dijon-sennep
  • 2 ts revet appelsinskall
  • 1 ts honning
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts karvefrø
  • Revet fersk basilikum eller hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Pakk rødbetene inn i folie. Stek til de er møre når de stikkes med en kniv, omtrent 1 ½ time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene. Skjær dem i strimler på 2 x ¼ x ¼ tommer. Legg dem i en middels stor bolle. Legg kål i en stor bolle. Bland eplesidereddik, Dijon-sennep, revet appelsinskall og honning i en liten bolle. Pisk inn oljen gradvis. Tilsett karvefrø. Hell nok dressing over rødbetene til å dekke dem. Hell resten av dressingen over kålen og bland godt. Krydre begge salatene med salt og pepper.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Pakk rødbetene inn i folie. Stek til de er møre når de stikkes med en kniv, omtrent 1 ½ time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene. Skjær dem i strimler på 2 x ¼ x ¼ tommer. Legg dem i en middels stor bolle.
  3. 3Legg kål i en stor bolle. Bland eplesidereddik, Dijon-sennep, revet appelsinskall og honning i en liten bolle. Pisk inn oljen gradvis. Tilsett karvefrø. Hell nok dressing over rødbetene til å dekke dem. Hell resten av dressingen over kålen og bland godt. Krydre begge salatene med salt og pepper.
  4. 4Anrett kålen rundt kanten av fatet. Pakk rødbetene i en haug i midten. Pynt med basilikum og server.
  5. 5Anrett kålen rundt kanten av fatet. Pakk rødbetene i en haug i midten. Pynt med basilikum og server.