
Kål- og rødbetsalat
oppskrift på en frisk og sunn kål- og rødbetsslaw. perfekt som tilbehør eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 mellomstore rødbeter, trimmet
- 4 kopper tynne skiver av kål
- 1 ½ ss eplecidereddik
- 2 ts Dijon-sennep
- 2 ts revet appelsinskall
- 1 ts honning
- 6 ss olivenolje
- 1 ts karvefrø
- Revet fersk basilikum eller hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Pakk rødbetene inn i folie. Stek til de er møre når de stikkes med en kniv, omtrent 1 ½ time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene. Skjær dem i strimler på 2 x ¼ x ¼ tommer. Legg dem i en middels stor bolle. Legg kål i en stor bolle. Bland eplesidereddik, Dijon-sennep, revet appelsinskall og honning i en liten bolle. Pisk inn oljen gradvis. Tilsett karvefrø. Hell nok dressing over rødbetene til å dekke dem. Hell resten av dressingen over kålen og bland godt. Krydre begge salatene med salt og pepper.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Pakk rødbetene inn i folie. Stek til de er møre når de stikkes med en kniv, omtrent 1 ½ time. La dem avkjøle. Skrell rødbetene. Skjær dem i strimler på 2 x ¼ x ¼ tommer. Legg dem i en middels stor bolle.
- 3Legg kål i en stor bolle. Bland eplesidereddik, Dijon-sennep, revet appelsinskall og honning i en liten bolle. Pisk inn oljen gradvis. Tilsett karvefrø. Hell nok dressing over rødbetene til å dekke dem. Hell resten av dressingen over kålen og bland godt. Krydre begge salatene med salt og pepper.
- 4Anrett kålen rundt kanten av fatet. Pakk rødbetene i en haug i midten. Pynt med basilikum og server.
- 5Anrett kålen rundt kanten av fatet. Pakk rødbetene i en haug i midten. Pynt med basilikum og server.