Tzatziki

Tzatziki

Lær hvordan du lager den perfekte tzatziki med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør til grillretter. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 engelsk agurk, skrelt
  • 10 fedd hvitløk, knust og finhakket
  • 1 kopp destillert hvitvinseddik
  • 4 sjalottløk, tykt skåret
  • 1 kopp små, plukkede dillkvister
  • 2 ½ kopper silt eller gresk yoghurt eller labneh-ostekrem
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt agurken i fire like store deler på langs, og fjern den trekantede wedge av frø. Skjær agurken i en veldig liten, jevn terning. Overfør den til en blandingsbolle. I en food processor, kombiner hvitløk, eddik, sjalottløk og dill. Puls til det er finhakket, men ikke puré. Tilsett blandingen i agurkene; tilsett yoghurt. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, og tilsett olivenolje og sitronsaft. Krydre rikelig med kosher-salt og pepper, start med 1 spiseskje salt. Smak til med krydder. Du kan oppbevare tzatsiki i en dekket, ren krukke i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  2. 2Kutt agurken i fire deler på langs, og fjern den trekantede wedge av frø. Skjær agurken i en veldig liten, jevn terning. Overfør den til en blandingsbolle.
  3. 3I en food processor, kombiner hvitløk, eddik, sjalottløk og dill. Puls til det er finhakket, men ikke puré. Tilsett blandingen i agurkene; tilsett yoghurt. Vend forsiktig sammen med en slikkepott, og tilsett olivenolje og sitronsaft. Krydre rikelig med kosher-salt og pepper, start med 1 spiseskje salt. Smak til med krydder. Du kan oppbevare tzatsiki i en dekket, ren krukke i kjøleskapet i opptil 1 uke.
  4. 4Wedge: Smør litt tzatsiki på en pita-trekant. Topp med en liten klype tørket gresk oregano, noen biter av hakket tomat eller en delt drue- eller cherrytomat, og noen salami-staver.
  5. 5Wedge: Smør litt tzatsiki på en pita-trekant. Topp med en liten klype tørket gresk oregano, noen biter av hakket tomat eller en delt drue- eller cherrytomat, og noen salami-staver.
  6. 6Wedge: Smør litt tzatsiki på en pita-trekant. Topp med en liten klype tørket gresk oregano, noen biter av hakket tomat eller en delt drue- eller cherrytomat, og noen salami-staver.