
Herbed indrefilet av storfe med tomat- og madeira-konfit
Oppdag hvordan du lager herbed filet av okse med smakfull tomat Madeira confit. En elegant hovedrett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss finhakket hvitløk
- 1/4 kopp finhakket sjalottløk
- 2 ss finhakket timian
- 1 1/2 ts finhakket rosmarin
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 2 ss kosher-salt
- 1 (ca. 1,8–2 kg) trimmet storfe indrefilet, bundet
- 8 store hvitløksfedd
- 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 4 bokser á 400 g hakkede tomater, drenert
- 1/2 ts finhakket timian
- 1/2 ts finhakket rosmarin
- 1/2 laurbærblad (California eller tyrkisk)
- 1/4 ts sukker
- 1 kopp Madeira (helst Verdelho), delt
- 1/4 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Mariner storfe: Rør sammen hvitløk, sjalottløk, urter, olje, kosher-salt og 2 teskjeer pepper, og gni det inn i hele storfe. Mariner i en lukket stor pose, kjølt, i 1 dag. La stå i romtemperatur 1 time før steking.
- 2Rør sammen hvitløk, sjalottløk, urter, olje, kosher-salt og 2 teskjeer pepper, og gni det inn i hele storfe. Mariner i en lukket stor pose, kjølt, i 1 dag.
- 3La stå i romtemperatur 1 time før steking.
- 4Lag confit: Kok hvitløk i olje i en stor, tykk panne over middels-lav varme, og vend av og til, til den er gyllen, ca. 10–15 minutter. Tilsett tomater, timian, rosmarin, laurbærblad, sukker, 1/4 teskje vanlig salt, 1/8 teskje pepper og 1/2 kopp Madeira, og la det småkoke kraftig, rør ofte og knus tomatene med en varmebestandig slikkepott, til tomatene begynner å brytes ned og oljen skiller seg litt ut, ca. 1 time. Mos hvitløk inn i tomatene med slikkepotten, og rør inn 1/4 kopp Madeira. Kast laurbærbladet.
- 5Kok hvitløk i olje i en stor, tykk panne over middels-lav varme, og vend av og til, til den er gyllen, ca. 10–15 minutter. Tilsett tomater, timian, rosmarin, laurbærblad, sukker, 1/4 teskje vanlig salt, 1/8 teskje pepper og 1/2 kopp Madeira, og la det småkoke kraftig, rør ofte og knus tomatene med en varmebestandig slikkepott, til tomatene begynner å brytes ned og oljen skiller seg litt ut, ca. 1 time.
- 6Mos hvitløk inn i tomatene med slikkepotten, og rør inn 1/4 kopp Madeira. Kast laurbærbladet.
- 7Stek storfe: Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten. Stek storfe i en 43 x 28 cm (17 x 11 tommer) grunn, tykk bakepanne til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 49°C (120°F), ca. 35–45 minutter. Overfør til skjærebrett og la hvile, løst dekket med folie, i 15–20 minutter (kjøttets temperatur vil stige til ca. 54°C, for medium-rare). I mellomtiden, tilsett vann og resten av 1/4 kopp Madeira i bakepannen og deglaser over middels-lav varme, rør og skrap opp brune biter, i 1 minutt. Rør dette inn i tomatconfitten. Fjern og kast snoren fra storfe, og skjær kjøttet i 1/2 tomme tykke skiver. Server med confit.
- 8Forvarm ovnen til 175°C (350°F) med risten i midten.
- 9Stek storfe i en 43 x 28 cm (17 x 11 tommer) grunn, tykk bakepanne til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av kjøttet viser 49°C (120°F), ca. 35–45 minutter.
- 10Overfør til skjærebrett og la hvile, løst dekket med folie, i 15–20 minutter (kjøttets temperatur vil stige til ca. 54°C, for medium-rare).
- 11I mellomtiden, tilsett vann og resten av 1/4 kopp Madeira i bakepannen og deglaser over middels-lav varme, rør og skrap opp brune biter, i 1 minutt. Rør dette inn i tomatconfitten.
- 12Fjern og kast snoren fra storfe, og skjær kjøttet i 1/2 tomme tykke skiver. Server med confit.