
Ingefæriskrem
Lær hvordan du lager en deilig ginger ice cream med ekte ingefær. Perfekt som en frisk dessert på varme sommerdager. Enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 4 store eggeplommer
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp grovt revet fersk ingefærrot
- 2 spiseskjeer vann
- 2 kopper halvhav og helmelk
- 1 kopp kremfløte
- 1 teskje vanilje
- 1/2 kopp krystallisert ingefær*
- *finnes i noen supermarkeder og spesialbutikker.
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle lett visp eggeplommene. I en 3-liters tung kjele kok sukker, fersk ingefærrot og vann over moderat varme, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett halvparten og halvparten og la det småkoke. Hell den varme halvparten og halvparten-blandingen i eggeplommene i en jevn strøm, mens du visper, og hell det over i pannen. Kok eggekremen over moderat lav varme, rør konstant, til en termometer viser 170°F. (Ikke la det koke.) Sil eggekremen gjennom en sikt over en ren bolle, og rør inn fløte og vanilje. La eggekremen avkjøle. Sett den i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den er kald, minst 3 timer og opp til 1 dag. Finhakk krystallisert ingefær. Frys eggekremen i en iskremmaskin, og tilsett krystallisert ingefær tre fjerdedeler gjennom fryseprosessen. Overfør iskremen til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne. Iskremen kan lages en uke i forveien.
- 2I en stor bolle lett visp eggeplommene. I en 3-liters tung kjele kok sukker, fersk ingefærrot og vann over moderat varme, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett halvparten og halvparten og la det småkoke. Hell den varme halvparten og halvparten-blandingen i eggeplommene i en jevn strøm, mens du visper, og hell det over i pannen. Kok eggekremen over moderat lav varme, rør konstant, til en termometer viser 170°F. (Ikke la det koke.)
- 3Sil eggekremen gjennom en sikt over en ren bolle, og rør inn fløte og vanilje. La eggekremen avkjøle. Sett den i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den er kald, minst 3 timer og opp til 1 dag.
- 4Finhakk krystallisert ingefær. Frys eggekremen i en iskremmaskin, og tilsett krystallisert ingefær tre fjerdedeler gjennom fryseprosessen. Overfør iskremen til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne. Iskremen kan lages en uke i forveien.