Ingefæriskrem

Ingefæriskrem

Lær hvordan du lager en deilig ginger ice cream med ekte ingefær. Perfekt som en frisk dessert på varme sommerdager. Enkel å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 4 store eggeplommer
  • 1/2 kopp sukker
  • 1/4 kopp grovt revet fersk ingefærrot
  • 2 spiseskjeer vann
  • 2 kopper halvhav og helmelk
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 teskje vanilje
  • 1/2 kopp krystallisert ingefær*
  • *finnes i noen supermarkeder og spesialbutikker.

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle lett visp eggeplommene. I en 3-liters tung kjele kok sukker, fersk ingefærrot og vann over moderat varme, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett halvparten og halvparten og la det småkoke. Hell den varme halvparten og halvparten-blandingen i eggeplommene i en jevn strøm, mens du visper, og hell det over i pannen. Kok eggekremen over moderat lav varme, rør konstant, til en termometer viser 170°F. (Ikke la det koke.) Sil eggekremen gjennom en sikt over en ren bolle, og rør inn fløte og vanilje. La eggekremen avkjøle. Sett den i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den er kald, minst 3 timer og opp til 1 dag. Finhakk krystallisert ingefær. Frys eggekremen i en iskremmaskin, og tilsett krystallisert ingefær tre fjerdedeler gjennom fryseprosessen. Overfør iskremen til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne. Iskremen kan lages en uke i forveien.
  2. 2I en stor bolle lett visp eggeplommene. I en 3-liters tung kjele kok sukker, fersk ingefærrot og vann over moderat varme, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett halvparten og halvparten og la det småkoke. Hell den varme halvparten og halvparten-blandingen i eggeplommene i en jevn strøm, mens du visper, og hell det over i pannen. Kok eggekremen over moderat lav varme, rør konstant, til en termometer viser 170°F. (Ikke la det koke.)
  3. 3Sil eggekremen gjennom en sikt over en ren bolle, og rør inn fløte og vanilje. La eggekremen avkjøle. Sett den i kjøleskapet, dekket med plastfolie, til den er kald, minst 3 timer og opp til 1 dag.
  4. 4Finhakk krystallisert ingefær. Frys eggekremen i en iskremmaskin, og tilsett krystallisert ingefær tre fjerdedeler gjennom fryseprosessen. Overfør iskremen til en lufttett beholder og sett den i fryseren for å stivne. Iskremen kan lages en uke i forveien.