Hvit asparges og morellsauté

Hvit asparges og morellsauté

oppskrift på hvite asparges og morellsauté – en elegant og smakfull forrett perfekt for sesongens menyer. enkel å lage, rask og velsmakende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund hvit asparges, trimmet, skrelt, skåret diagonalt i 7,5 cm lange stykker
  • 6 spiseskjeer (¾ plate) smør, delt
  • 170 gram ferske moreller, renset, delt i to hvis store
  • 2 teskjeer ferske timianblader
  • ¾ kopp tynne skiver av purre (bare de hvite og lysegrønne delene)
  • 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok asparges i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Sil av og avkjøl. Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over høy varme. Tilsett moreller og stek i 3 minutter. Senk varmen til middels; tilsett timian og strø over salt og pepper. Stek til morellene er møre, ca. 6 minutter. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør i pannen, deretter asparges; vend godt slik at de dekkes av smøret. Stek i 2 minutter. Tilsett purre; stek i 2 minutter. Rør inn persille. Krydre med salt og pepper.
  2. 2Kok asparges i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Sil av og avkjøl.
  3. 3Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor, tung stekepanne over høy varme. Tilsett moreller og stek i 3 minutter. Senk varmen til middels; tilsett timian og strø over salt og pepper. Stek til morellene er møre, ca. 6 minutter. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør i pannen, deretter asparges; vend godt slik at de dekkes av smøret. Stek i 2 minutter. Tilsett purre; stek i 2 minutter. Rør inn persille. Krydre med salt og pepper.