Caesarsalat

Caesarsalat

Lær hvordan du lager en klassisk caesar salad med ferske ingredienser. Perfekt for en lett forrett eller lunch. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 1 ½ (200 grams) pakker med hele romainehjerteløv, brutt i biter på 2,5 til 3,8 cm, vasket og tørket i centrifuge (ca. 10 kopper knuste romaineblader)
  • 1 kopp ristet brødkrutonger, hjemmelagde eller ferdigkjøpte
  • 1/3 kopp ferskt revet Parmigiano-Reggiano
  • 1 stort egg, helst pasteurisert (se Koks' notater)
  • ½ kopp dypt fruktig ekstra jomfru olivenolje
  • 3 spiseskjeer ferskpresset sitronjuice, eller etter smak
  • 2 ½ teskjeer Worcestershire-saus
  • ¼ teskje salt, eller etter smak
  • ¼ teskje nykvernet svart pepper, eller etter smak
  • Spesialutstyr: Stor treskål til salat; stift

Fremgangsmåte

  1. 1Gni bunnen og sidene av en veldig stor tre salatbolle godt med hvitløk; kast hvitløken. Tilsett romanosalat, krutonger og Parmigiano-Reggiano i bollen og vend lett. Kok opp en liten kjele med vann over moderat varme, stikk hull i den store enden av egget med en nål, og legg deretter egget forsiktig i det kokende vannet. Så snart vannet igjen når kokepunktet, la egget småkoke (simmer) i nøyaktig 1 minutt. Ta egget opp med en hullsleiv og legg det i en liten ramekin eller bolle. Drypp olivenolje jevnt over salatbladene, men vend ikke. Visp sammen sitronsaft, Worcestershire-saus, salt og pepper i et lite målebeger med væske. Hell dressingen over salaten og vend lett. Knekk det småkokte egget i salaten og vend igjen lett. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og juster etter behov. Sett salatbollen på middagsbordet og server som en forrett. Det er den kaliforniske måten.