Laks glasert med honning og sennep

Laks glasert med honning og sennep

oppskrift på saftig laks glassert med honning og sennep, perfekt som hovedrett for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund laksefilet med skinn (ca. 3–4 cm tykk)
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 ss grovkornet Dijon-sennep
  • 2 ss mild honning
  • 1/2 ts eplesidereddik
  • 1/2 ts karvefrø, knust

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen med grillfunksjon. Dekk risten i en grillpanne med aluminiumsfolie og lett pensle med olje. Tørk laksen godt med kjøkkenpapir og legg den med skinnsiden ned på pannen. Krydre med 1/2 teskje salt. Finhakk og mos hvitløk til en pasta med en klype salt, og rør deretter sammen med sennep, honning, eddik, karvefrø og 1/4 teskje pepper. Fordel sennepsblandingen jevnt over laksen, og grill den 5 til 6 tommer fra varmekilden til den er akkurat gjennomstekt, ca. 12 til 15 minutter. Overfør laksen til et serveringsfat med to store stekespader.