
Laks med estragon- og purresaus
oppskrift på saftig laks servert med en kremet tarragon- og purreløksaus, perfekt for en elegant middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 spiseskjeer (1 stang) smør
- 4 store purre (bare de hvite og lysegrønne delene), hakket (ca. 4 kopper)
- 1 1/4 kopper tørr vermut
- 1 1/4 kopper kremfløte
- 1/4 kopp hakket persille
- 1 spiseskje hakket fersk estragon eller 1 teskje tørket
- 8 laksefileter à 170 gram
- Hvetemel til all bruk
- Ekstra hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels lav varme. Tilsett purre og sautér til den er myk og gjennomsiktig, ca. 15 minutter. Tilsett vermut og kok opp over høy varme til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 5 minutter. Tilsett fløte og kok opp til sausen tykner, ca. 2 minutter. Rør inn 1/4 kopp hakket persille og estragon. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta av varmen, dekk til for å holde varmen. Krydre laksen med salt og pepper. Lett melet laksefiletene. Smelt 2 spiseskjeer smør i hver av to non-stick stekepanner over middels høy varme. Legg 4 laksefileter i hver panne og kok til de er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter på hver side. Overfør laksen til tallerkener. Øs over sausen. Strø med ekstra persille og server.
- 2Smelt 4 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels lav varme. Tilsett purre og sautér til den er myk og gjennomsiktig, ca. 15 minutter. Tilsett vermut og kok opp over høy varme til væsken er redusert til 2 spiseskjeer, ca. 5 minutter. Tilsett fløte og kok opp til sausen tykner, ca. 2 minutter. Rør inn 1/4 kopp hakket persille og estragon. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta av varmen, dekk til for å holde varmen.
- 3Krydre laksen med salt og pepper. Lett melet laksefiletene. Smelt 2 spiseskjeer smør i hver av to non-stick stekepanner over middels høy varme. Legg 4 laksefileter i hver panne og kok til de er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter på hver side.
- 4Overfør laksen til tallerkener. Øs over sausen. Strø med ekstra persille og server.