
Chipotle-saus
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull chipotle sauce hjemme. Perfekt til grillmat, tacos eller som dip. Oppdag våre tips og triks!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje maisolje
- 3/4 kopp grovhakket, avrent, ristet rødløk fra glass
- 1/2 kopp hakket løk
- 1/4 kopp hakket selleri
- 1/4 kopp hakket gulrot
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 kopp (eller mer) storfekraft eller hermetikkstekt storfekraft
- 1/2 kopp (eller mer) eplejuice
- 3 spiseskjeer pisket krem
- 1/2 spiseskje grovhakkede hermetiske chipotle-chili
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje maisolje i en tykk, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett grillede paprika, løk, selleri, gulrot og hvitløk, og sautér til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett 1 kopp storfekraft og 1/2 kopp eplejuice, og la det småkoke uten lokk over middels varme i 15 minutter. Rør inn kremfløte og chipotle-chili, og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Overfør sausen til en blender og kjør til den er jevn. Sil sausen. Krydre med salt og pepper etter smak. Tynn ut sausen med mer kraft og eplejuice om nødvendig. (Sausen kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp sausen forsiktig over lav varme før bruk.)