Kremet hvitløkpasta med sopp og prosciutto

Kremet hvitløkpasta med sopp og prosciutto

Lær hvordan du lager en kremet hvitløkspasta med sopp og prosciutto. En smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag eller festmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 3/4 kopp pisket krem
  • 3 store hvitløksfedd
  • 1/4 teskje tørket knust rød pepper
  • 1/2 kopp nyrevet Parmesanost
  • 1 spiseskje smør
  • 340 gram crimini- eller sjampinjong, skåret i 1,3 cm biter
  • 340 gram penne eller annen rørformet pasta
  • 1 1/2 kopp frosne erter, tint
  • 8 tynne skiver prosciutto, kuttet på tvers i 0,6 cm brede strimler
  • Ekstra nyrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp buljong, fløte, hvitløk og knust rød pepper i en middels kjele. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 3/4 kopp, omtrent 20 minutter. Fjern fra varmen. Bland inn 1/2 kopp Parmesanost; dekk til og hold varm. Smelt smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett sopp; sautér til de er brune og møre, ca. 8 minutter. Fjern fra varmen. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett fløteblandingen, sopp og erter, og rør over svak varme til alt er godt dekket av saus, ca. 3 minutter. Bland inn prosciutto. Dekk til og la det stå i 1 minutt. Overfør til en bolle. Server med ekstra Parmesanost ved siden av.
  2. 2Kok opp buljong, fløte, hvitløk og knust rød pepper i en middels kjele. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 3/4 kopp, ca. 20 minutter. Fjern fra varmen. Bland inn 1/2 kopp Parmesanost; dekk til og hold varm.
  3. 3Smelt smør i en stor non-stick panne over middels høy varme. Tilsett sopp; sautér til de er brune og møre, ca. 8 minutter. Fjern fra varmen.
  4. 4I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen.
  5. 5Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen. Tilsett fløteblandingen, sopp og erter, og rør over svak varme til alt er godt dekket av saus, ca. 3 minutter. Bland inn prosciutto. Dekk til og la det stå i 1 minutt. Overfør til en bolle. Server med ekstra Parmesanost ved siden av.