
Eggplant Cannelloni
Lær hvordan du lager deilige eggplant cannelloni med ost og tomatsaus. Perfekt for en sunn og smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 4 store sjalottløk, skivet
- 4 hvitløksfedd
- 2 glass (12 unser hver) soltørkede røde paprika, drenert
- Saften av 1 appelsin (ca. 1/2 kopp)
- 2 mellomstore auberginer, kuttet på langs i 1/2-tommers skiver
- Olivenoljespray til koking
- 115 gram geitost
- 4 kalamataoliven, uten stein og finhakket
- 1 teskje kapers, hakket
- 2 ss fersk, hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Kok shallots og hvitløk til de er myke, ca. 1 minutt. Reduser varmen. Kok til de er gylne, 3 til 5 minutter. Tilsett paprika og juice; kok opp. Senk varmen og la det småkoke til paprika er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl. Kjør til en jevn puré i en blender. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm. Spray auberginene med matlagingsspray og legg dem under grillen på et stekebrett til de er gylne på begge sider, ca. 15 minutter. Varm ovnen til 200°C. Mos osten, oliven, kapers og 1 ss av persillen i en bolle. Legg 1 ss av fyllet på enden av hver auberginsskive; rull sammen. Legg med skjøten ned i formen. Stek i 10 til 15 minutter. Topp med resten av persillen.
- 2Varm opp olje i en middels stor stekepanne på middels varme. Kok shallots og hvitløk til de er myke, ca. 1 minutt. Reduser varmen. Kok til de er gylne, 3 til 5 minutter. Tilsett paprika og juice; kok opp. Senk varmen og la det småkoke til paprika er myke, ca. 5 minutter. Avkjøl. Kjør til en jevn puré i en blender. Hell over i en ildfast form på 23 x 33 cm. Spray auberginene med matlagingsspray og legg dem under grillen på et stekebrett til de er gylne på begge sider, ca. 15 minutter. Varm ovnen til 200°C. Mos osten, oliven, kapers og 1 ss av persillen i en bolle. Legg 1 ss av fyllet på enden av hver auberginsskive; rull sammen. Legg med skjøten ned i formen. Stek i 10 til 15 minutter. Topp med resten av persillen.