
Maxines kalkunfyll
oppskrift på maxine's turkey stuffing. lær hvordan du lager en smakfull kalkunfylling som passer til høst- og julemåltider. enkel og rask å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1 pose med kalkuninnmat
- 1 kalkunhals
- 4 selleristilker, grovhakket, delt
- 1/2 kopp selleriblader
- 3 kvister flatbladpersille pluss 1/3 kopp blader
- 8 hele pepperkorn
- 1 laurbærblad
- 3 spiseskjeer usaltet smør, i terninger, pluss mer
- 450 gram frokostpølse, uten skinn
- 1 pose (340 gram) Pepperidge Farm urterik stuffing
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kombiner innmat (reserveliver), hals, 1 hakket selleristang, selleriblad, persillekvister, pepperkorn og laurbærblad i en stor kjele. Tilsett 6 kopper vann; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Tilsett leveren; la det småkoke til buljongen måler 4 kopper, omtrent 30 minutter til. Sil av buljongen; sett den til side. Kjøp kjøttet av halsen og hakk innmaten; sett til side. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 2-liters ildfast form. Kok pølse i en stor stekepanne på middels varme til den er brunet og gjennomkokt, ca. 10 minutter. Hakk persillebladene og resten av sellerien i en foodprocessor. Tilsett halskjøttet, innmaten og pølsa; puls kort for å blande. Overfør til en stor bolle; tilsett stuffing uten smak. Tilsett kalkunbuljong litt etter litt, og bland til det er fuktig, men ikke vått. Krydre med salt og pepper; hell over i den forberedte formen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 40 minutter. Fjern folien; smør toppen med smør og stek til den er gyllenbrun, ca. 20 minutter til.