
Ricottaost
lær om ricotta ost, dens egenskaper og hvordan du bruker den i ulike oppskrifter for deilige måltider og bakverk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1, 4 kopper økologisk helmelk
- 1/2 teskje salt
- 2 spiseskjeer destillert hvit eddik
Fremgangsmåte
- 1Ha klar en sil med osteklede plassert over en stor bol. Sett melken og saltet i en stor, tykkbunnet kjele. Varm opp melken sakte til 185°F. Melken vil syde ved kanten av kjelen. Ta melken av varmen og rør inn eddiken. Ostemassen vil raskt skje ut. La den danne seg i et par minutter. Hell melken og ostemassen gjennom ostekledet. La ostemassen renne av i omtrent en time, deretter klem ut ostemassen i ostekledet og legg den i en bolle. Ricottaen holder seg i omtrent to dager i kjøleskapet.