
Suppesuppe med blandede grønnsaker
Lær hvordan du lager en enkel og velsmakende mixed greens soup, perfekt for en lett forrett eller lunsj. Enkel oppskrift med friske grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 1 middels purre (bare de hvite og lysegrønne delene), tynne skiver
- 2 teskjeer tørket timian
- 4 kopper hermetisk grønnsaksbuljong
- 4 kopper skivede sennepsblader (ca. 1/2 bunt)
- 2 kopper tynne skiver av grønnkål
- 3/4 teskje (ca.) hot pepper-saus (som Tabasco)
- 1 kopp ferdigkjøpte krydrede krutonger
- 3/4 kopp revet Romano-ost (ca. 70 gram)
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og timian. Surr til purren begynner å bli myk, ca. 3 minutter. Tilsett buljong, sennepsgrønne og kål; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Krydre med hot sauce, salt og pepper. Hell suppen i dype boller. Topp med krutonger og ost, og server.
- 2Smelt smør i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og timian. Surr til purren begynner å bli myk, ca. 3 minutter. Tilsett buljong, sennepsgrønne og kål; kok opp. Skru ned varmen til middels; la småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Krydre med hot sauce, salt og pepper.
- 3Hell suppen i dype boller. Topp med krutonger og ost, og server.