Hello Fresh Mobile Banner
Rask kyllingpaella med sukkererter

Rask kyllingpaella med sukkererter

oppskrift på en rask og smakfull kylling paella med friske sukker snaps erter. perfekt for en enkel og velsmakende middag på under 30 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 2. 1/2 teskje safrantråder
  • 3. 1 1/2 teskjeer salt
  • 4. 1 1/4 teskjeer røkt paprika*
  • 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 6 store kyllinglår med skinn og bein, overskudd av skinn og fett fjernet (ca. 1,1 kg)
  • 7. 4 unser, 1/4 tomme tykke skiver fullt kokt spansk røkt chorizo**
  • 8. 1 spiseskje olivenolje
  • 9. 1 1/2 kopper hakket løk (ca. 1 stor)
  • 10. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 1 1/2 kopper langkornet ris
  • 12. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 13. 1 boks på 14,5 unser hakkede tomater i juice
  • 14. 1/4 kopp hakkede ovnsbakte røde paprika fra glass
  • 15. 2 1/2 kopper sukkererter, trimmede (ca. 225 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Bland hvitvin og safrantre i et lite målebeger; sett til side. Bland salt, røkt paprika og svart pepper i en liten bolle; gni krydderblandingen godt inn i kyllinglårene. Varm en stor, tung, ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til fettet begynner å slippe, og pølsa blir brun, rør av og til, ca. 3 minutter. Overfør chorizo til en stor tallerken. Tilsett olivenolje i pannen. Legg kyllinglårene i pannen og kok til de er brune, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kyllingen til tallerkenen med chorizo. Hell av alt unntatt 1 spiseskje av stekefettet. Skru ned varmen til middels. Tilsett hakket løk og kok til den er gjennomsiktig, rør ofte, ca. 5 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og rør i 30 sekunder. Tilsett langkornet ris og vend den inn i blandingen. Hell i vin- og safransblandingen og kok opp, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett kyllingkraft, tomater med juice og grillede røde paprika. La det småkoke. Rør inn den brunede chorizoen. Legg kyllinglårene, med skinnsiden opp, oppå blandingen i pannen. Dekk pannen tett med folie, og deretter med lokk. Stek paellaen til risen er nesten ferdigkokt, ca. 25 minutter. Overfør kyllingen til tallerkenen. Rør i risen; smak til med salt og pepper. Strø sukkererter over. Sett kyllingen tilbake i pannen, og la den ligge i risen. Dekk med folie og lokk. Stek til sukkererter er sprøtt møre, risen er myk, og kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter til.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Bland hvitvin og safrantre i et lite målebeger; sett til side. Bland salt, røkt paprika og svart pepper i en liten bolle; gni krydderblandingen godt inn i kyllinglårene. Varm en stor, tung, ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett chorizo og stek til fettet begynner å slippe, og pølsa blir brun, rør av og til, ca. 3 minutter. Overfør chorizo til en stor tallerken. Tilsett olivenolje i pannen. Legg kyllinglårene i pannen og kok til de er brune, ca. 4 minutter på hver side. Overfør kyllingen til tallerkenen med chorizo.
  3. 33. Hell av alt unntatt 1 spiseskje av stekefettet fra pannen. Skru ned varmen til middels. Tilsett hakket løk og kok til den er gjennomsiktig, rør ofte, ca. 5 minutter. Tilsett finhakket hvitløk og rør i 30 sekunder. Tilsett langkornet ris og vend den inn i blandingen. Hell i vin- og safransblandingen og kok opp, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av pannen. Tilsett kyllingkraft, tomater med juice og grillede røde paprika. La det småkoke. Rør inn den brunede chorizoen. Legg kyllinglårene, med skinnsiden opp, oppå blandingen i pannen. Dekk pannen tett med folie, og deretter med lokk. Stek paellaen til risen er nesten ferdigkokt, ca. 25 minutter.
  4. 44. Overfør kyllingen til tallerkenen. Rør i risen; smak til med salt og pepper. Strø sukkererter over. Sett kyllingen tilbake i pannen, og la den ligge i risen. Dekk med folie og lokk. Stek til sukkererter er sprøtt møre, risen er myk, og kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter til.
  5. 55. Noen ganger merket Pimentón Dulce eller Pimentón de La Vera Dulce; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker for matvarer, og på latienda.com. **Spansk chorizo, en svinepølse med hvitløk og krydder, er mildere enn meksikansk chorizo. Den er tilgjengelig i spesialbutikker og spanske markeder, samt på latienda.com.**
  6. 66. Noen ganger merket Pimentón Dulce eller Pimentón de La Vera Dulce; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker for matvarer, og på latienda.com.
  7. 77. Noen ganger merket Pimentón Dulce eller Pimentón de La Vera Dulce; finnes i noen supermarkeder, spesialbutikker for matvarer, og på latienda.com.
  8. 88. **Spansk chorizo, en svinepølse med hvitløk og krydder, er mildere enn meksikansk chorizo. Den er tilgjengelig i spesialbutikker og spanske markeder, samt på latienda.com.**