
Stekt svinefilet med rabarbrakompotte
oppskrift på pan-seared svin ytrefilet servert med frisk rabarbrakompott. enkel og smakfull rett for en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2. 1 ½ spiseskje svart pepper, malt
- 3. 1 spiseskje salt
- 4. 2 teskje tørket salvie, knust
- 5. 2 teskje fennikelfrø, malt i krydderkvern eller morter med pestle
- 6. 1,1 kg svinenakke (omtrent 2 store eller 3 mellomstore), trimmet for fett og sener
- 7. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
- 8. Friske salviekvister
- 9. Rabarbrakompotte
Fremgangsmåte
- 11. Bland 3 spiseskjeer olivenolje, malt svart pepper, salt, tørket salvie og malt fennikel i en liten bolle. Gni inn oljen blant kjøttstykkene av svin yttersiden. Legg dem i en stor ildfast form og la stå i 20 minutter. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene med olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett svinekjøttet og stek til det er brunt på alle sider, ca. 6 minutter. Skru ned varmen til middels; dekk til og la koke til et digitalt termometer som er satt inn i midten av kjøttet viser 150°F, og snu kjøttet av og til, ca. 8 minutter for medium-tynne stykker og 10 minutter for store. Overfør kjøttet til en skjærefjøl; la hvile i 5 minutter. Skjær kjøttet på tvers i 1,5 cm tykke skiver; legg dem på et fat. Strø over persille; pynt med salviekvister. Server med rabarbrakompotte.