Thailandske kyllingburgere

Thailandske kyllingburgere

Lær hvordan du lager deilige thai chicken burgers med en smakfull krydret saus. En enkel oppskrift som passer til hverdags og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp majones
  • 1/4 kopp kokosflak, finhakket
  • 1 ss fersk mynte, hakket
  • 900 gram kyllingkjøtt, karbonadedeig
  • 2 1/2 kopper panko-krummebrød
  • 1/2 kopp thailandsk peanøttsaus
  • 2 ss rød currypaste
  • 2 ss finhakket grønn løk
  • 2 ss finhakket fersk persille
  • 2 ts soyasaus
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts limesaft
  • 1 ss sterk peppersaus
  • 8 hamburgerbrød, delt og ristet

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle blander du sammen majones, kokos og mynte. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst én time.
  2. 2I en stor bolle blander du sammen hakket kylling, panko-krum, thailandsk peanøttsaus, currypaste, grønn løk, persille, soyasaus, hvitløk, sitronsaft, limesaft og hot pepper-saus. Vær forsiktig så du ikke overblander. Del deigen i 8 like store boller. Flatt dem ut til kaker ca. 1,5 cm tykke.
  3. 3Forvarm grillen til middels høy varme.
  4. 4Pensle grillristen lett med olje. Grill burgerne i 6 til 8 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Server på ristet brød med kokos-mynte-majones.