
Thailandske kyllingburgere
Lær hvordan du lager deilige thai chicken burgers med en smakfull krydret saus. En enkel oppskrift som passer til hverdags og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp majones
- 1/4 kopp kokosflak, finhakket
- 1 ss fersk mynte, hakket
- 900 gram kyllingkjøtt, karbonadedeig
- 2 1/2 kopper panko-krummebrød
- 1/2 kopp thailandsk peanøttsaus
- 2 ss rød currypaste
- 2 ss finhakket grønn løk
- 2 ss finhakket fersk persille
- 2 ts soyasaus
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts sitronsaft
- 2 ts limesaft
- 1 ss sterk peppersaus
- 8 hamburgerbrød, delt og ristet
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle blander du sammen majones, kokos og mynte. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst én time.
- 2I en stor bolle blander du sammen hakket kylling, panko-krum, thailandsk peanøttsaus, currypaste, grønn løk, persille, soyasaus, hvitløk, sitronsaft, limesaft og hot pepper-saus. Vær forsiktig så du ikke overblander. Del deigen i 8 like store boller. Flatt dem ut til kaker ca. 1,5 cm tykke.
- 3Forvarm grillen til middels høy varme.
- 4Pensle grillristen lett med olje. Grill burgerne i 6 til 8 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Server på ristet brød med kokos-mynte-majones.