
Tortillas av Masa Harina
Lær hvordan du lager myke og smakfulle tortillas med masa harina. Perfekt for mexicanske retter! En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper masa harina
- Kosher salt
- Spesialutstyr: Tortillapresse
Fremgangsmåte
- 1Klipp en tykk plastpose for matoppbevaring i to kvadrater som passer til tortillapressen.
- 2Legg masa harina i bollen på en kjøkkenmaskin med flatpisker, og tilsett sakte 3 kopper varmt vann under lav hastighet.
- 3Begynn å elte deigen for hånd til den føles som myk deig og er litt varmere enn kroppen din, ca. 5 til 8 minutter.
- 4Dekk deigen og la den hvile i 10 til 15 minutter.
- 5Del deigen i 30 like store boller.
- 6Varm opp en godt innbrent comal eller støpejernspanne på middels høy varme.
- 7Plasser de to plastkvadratene på bunnen av tortillapressen.
- 8Legg en bolle med deig mellom kvadratene, trykk lett, åpne pressen, snu tortillapakken, og trykk igjen for å danne en tynn, jevn tortilla.
- 9Legg tortillaen, fortsatt mellom plasten, på venstre hånd (hvis du er høyrehendt, eller motsatt).
- 10Riv av det øverste plastarket.
- 11Vend tortillaen over de tett plasserte fingrene på høyre hånd (ikke på håndflaten) og fjern det andre plastarket.
- 12Skyv forsiktig tortillaen over på comalen eller støpejernspannen og kok i flere sekunder, eller til tortillaen begynner å tørke i kantene.
- 13Bruk en tynn slikkepott til å snu tortillaen og koke litt lenger på den andre siden, og snu igjen.
- 14Tortillaen skal begynne å puffe opp, og de to lagene skilles av damp.
- 15Ikke overkok tortillaene, ellers blir de tørre og harde.
- 16Overfør umiddelbart tortillaene til et kjøkkenhåndkle.
- 17Dekk til og hold varme til servering.