Hello Fresh Mobile Banner
Tortillas av Masa Harina

Tortillas av Masa Harina

Lær hvordan du lager myke og smakfulle tortillas med masa harina. Perfekt for mexicanske retter! En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper masa harina
  • Kosher salt
  • Spesialutstyr: Tortillapresse

Fremgangsmåte

  1. 1Klipp en tykk plastpose for matoppbevaring i to kvadrater som passer til tortillapressen.
  2. 2Legg masa harina i bollen på en kjøkkenmaskin med flatpisker, og tilsett sakte 3 kopper varmt vann under lav hastighet.
  3. 3Begynn å elte deigen for hånd til den føles som myk deig og er litt varmere enn kroppen din, ca. 5 til 8 minutter.
  4. 4Dekk deigen og la den hvile i 10 til 15 minutter.
  5. 5Del deigen i 30 like store boller.
  6. 6Varm opp en godt innbrent comal eller støpejernspanne på middels høy varme.
  7. 7Plasser de to plastkvadratene på bunnen av tortillapressen.
  8. 8Legg en bolle med deig mellom kvadratene, trykk lett, åpne pressen, snu tortillapakken, og trykk igjen for å danne en tynn, jevn tortilla.
  9. 9Legg tortillaen, fortsatt mellom plasten, på venstre hånd (hvis du er høyrehendt, eller motsatt).
  10. 10Riv av det øverste plastarket.
  11. 11Vend tortillaen over de tett plasserte fingrene på høyre hånd (ikke på håndflaten) og fjern det andre plastarket.
  12. 12Skyv forsiktig tortillaen over på comalen eller støpejernspannen og kok i flere sekunder, eller til tortillaen begynner å tørke i kantene.
  13. 13Bruk en tynn slikkepott til å snu tortillaen og koke litt lenger på den andre siden, og snu igjen.
  14. 14Tortillaen skal begynne å puffe opp, og de to lagene skilles av damp.
  15. 15Ikke overkok tortillaene, ellers blir de tørre og harde.
  16. 16Overfør umiddelbart tortillaene til et kjøkkenhåndkle.
  17. 17Dekk til og hold varme til servering.