
Krydret ovnsbakt kylling fra Cornwall med agurk- og yoghurtsaus
en smakfull oppskrift på spice-roasted cornish hens servert med en frisk agurk-yoghurtsaus. perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 stk. Cornish game hens, hver på 1 1/4 til 1 1/2 pund, delt på langs
- 2. 1 ss spisskummenfrø
- 3. 1 ss korianderfrø
- 4. 1 3/4 ts grovt kosher-salt
- 5. 1 ts nykvernet svart pepper
- 6. Olivenolje
- 7. 1/2 agurk (ca. 10 oz.), skrelt og i terninger
- 8. 1/2 kopp naturell, helmelk yoghurt
- 9. 12 ferske korianderstilkede
- 10. 4 hvitløksfedd, skrelt
- 11. 2 ss rømme
Fremgangsmåte
- 11. Plasser risten i øvre tredjedel av ovnen; forvarm til 230°C. Arranger hønene med skinnsiden opp på et stort, rimet stekebrett. Finhakk spisskummen og de neste tre ingrediensene i en krydtermølle. Pensle hønene med olje. Strø krydderblandingen på begge sider. Stek hønene til de er gjennomstekt, ca. 35 minutter. I mellomtiden, bland alle de resterende ingrediensene i en food processor. Kjør til det er nesten glatt. Smak til sausen med salt og pepper. Legg hønene på tallerkener. Server med sausen.