Brente rosenkål med pancetta og fiken-glaze

Brente rosenkål med pancetta og fiken-glaze

oppskrift på sprø brennede rosenkål med smakfull pancetta og søt fiken glaze, perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje (delt)
  • 85 til 113 gram pancetta, i terninger
  • 680 gram (ca. 6 kopper) rosenkål, renset og delt i to (eller i fire hvis store), gjennom stilkenden
  • 1/4 teskje kosher-salt
  • 2 spiseskjeer fikenmarmelade
  • 1 spiseskje vann
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne (12 tommer eller bredere) varmer du opp 1 spiseskje olje på middels varme. Tilsett pancetta og kok, rør av og til, i omtrent 3 minutter, til den er sprø. Bruk en hullsleiv og overfør pancettan til en liten skål. Sett pannen tilbake på middels høy varme og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje. Legg i rosenkålene, og prøv å holde dem i ett lag så mye som mulig. Det er greit med noen ekstra rosenkål, men hvis de er stablet i en haug, vil de ikke bli jevnt brune eller kokt. Hvis nødvendig, bruk en større panne, kok dem i to omganger, eller ta ut de ekstra til en annen bruk. Rør inn saltet. Kok, rør av og til, i omtrent 10 minutter, til rosenkålene er møre og godt brunet—til og med litt forkullet på enkelte steder. Hvis de blir for raskt brune, senk varmen til middels. Tilsett fikenmarmeladen og vannet, og rør til marmeladen smelter og dekker rosenkålene. Tilsett den reserverte pancettan og pepperen, og rør for å blande. Smak til og tilsett mer salt eller pepper om nødvendig. Server varm.
  2. 2I en stor stekepanne (12 tommer eller bredere) varmer du opp 1 spiseskje olje på middels varme. Tilsett pancetta og kok, rør av og til, i omtrent 3 minutter, til den er sprø. Bruk en hullsleiv og overfør pancettan til en liten skål. Sett pannen tilbake på middels høy varme og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje. Legg i rosenkålene, og prøv å holde dem i ett lag så mye som mulig. Det er greit med noen ekstra rosenkål, men hvis de er stablet i en haug, vil de ikke bli jevnt brune eller kokt. Hvis nødvendig, bruk en større panne, kok dem i to omganger, eller ta ut de ekstra til en annen bruk. Rør inn saltet. Kok, rør av og til, i omtrent 10 minutter, til rosenkålene er møre og godt brunet—til og med litt forkullet på enkelte steder. Hvis de blir for raskt brune, senk varmen til middels.
  3. 3Tilsett fikenmarmeladen og vannet, og rør til marmeladen smelter og dekker rosenkålene. Tilsett den reserverte pancettan og pepperen, og rør for å blande. Smak til og tilsett mer salt eller pepper om nødvendig. Server varm.